Datum

2 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

De thuisploeg staat laatste voor aanvang van deze wedstrijd, maar laat wekelijks zien, goed genoeg te zijn voor deze klasse. De bezoekers staan in de grote middenmoot, eens te meer een bewijs dat de krachtsverschillen in deze klasse zeer gering zijn. De thuisploeg zakt ver in en laat het initiatief aan HVCH. Hierdoor hadden de bezoekers een optisch overwicht zonder nauwelijks een kans af te dwingen. Best Vooruit daarentegen loerde op de counter met een gevarieerde en gevaarlijke voorhoede. De sluwe Buiks, de talentvolle Verlinden en de onvoorspelbare Bijlhout wisten wel gevaar te stichten. In de 20e minuut gaf Gerben Sozeyedio een prachtige steekpass waardoor via Tim Fiolet, Robin Buiks ineens voor de keeper stond. Dit soort situaties zijn doorgaans aan hem wel besteed, een bekeken schuiver betekende dan ook de 1-0. Veel meer valt er over de 1e helft ook niet te melden. Verdedigend stond de thuisploeg goed, in balbezit werd de oplossing vaak met de lange bal gezocht, in plaats van dat men durfde te voetballen.

In de 2e helft zag het er allemaal anders uit. De inbreng van Thomas van Heukelom veranderde het spel aanzienlijk. Nu liet de thuisploeg ook zien goed te kunnen voetballen en niet alleen keihard te knokken en ballen tegen te houden. Binnen het kwartier na rust hebben zowel Keanu Verlinden, Tim Fiolet en nogmaals Keanu, kennisgemaakt met de reflexen van de goede sluitpost van HVCH. De supporters van Best Vooruit waren er niet gerust op, want als je ze zelf niet maakt vallen ze vaak aan de andere kant. Ware het niet dat Bjarne Bakker een fantastisch antwoord had op de kopbal bij de 2e paal. Het onvermijdelijke gebeurde toch, Thomas onderschepte de bal en stuurde Randell weg, zonder moeite omspeelde hij de keeper en scoorde de verdiende 2-0. Enkele minuten later creëerden de bezoekers de beste kans van de wedstrijd, een te korte terugspeelbal stelde Randell in staat zijn 2e en Best Vooruit’s 3e treffer te maken, 3-0. Wedstrijd beslist. Bjarne pakt maar weer eens gevaarlijke bal, “man of the match” Gerben laat zien, dat hij niet alleen erg belangrijk is in het veroveren van de bal, maar ook erg goed kan voetballen. Deze wedstrijd bewijst dat er nog niets verloren is, sterker nog met deze instelling en de spelopvatting van de 2e helft is heft weer volledig in eigen handen te nemen.