Best Vooruit trekt wederom aan het langste eind: 2-1 tegen NEC av.

Datum

16 februari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Uit de heenwedstrijd tegen de ploeg uit Nijmegen haalde Best Vooruit het eerste punt. Na een eerste helft waar NEC het beste van het spel had, wist de thuisploeg in de tweede helft toch de overwinning te behalen en het 14e punt binnenhalen.
NEC begon de eerste helft goed: gesteund door de wind en door technisch goed voetbal werd de thuisploeg vastgezet op de eigen helft. Best Vooruit probeerde sporadisch onder de druk vandaan te komen en met snelle counters de Nijmegenaren te verrassen.
NEC was veel in balbezit maar tot veel kansen leidde dat niet. Sherwin Grot kopte in de 19e minuut de bal op de lat boven keeper Bakker. Best zag acties van Bijlhout en van Heukelom stranden op de Nijmeegse defensie. In de 40e minuut was het echter dezelfde Grot die de verdedigers van de thuisploeg te snel af was en de 0-1 liet noteren. Twee minuten later was het alweer gelijk: Elmo Hertogh stuurde Robin Buiks weg en hij zorgde voor de 1-1 ruststand.
Het eerste kwartier in de tweede helft was ook voor de gasten: meer balbezit, meer dreiging en het was maar goed dat Thomas van Heukelom tot twee keer toe een gevaarlijke aanval onschadelijk kon maken. Hierna kreeg Best Vooruit de controle over de wedstrijd, zeker toen Kianu Verlinden de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en de 2-1 binnenschoot.
NEC probeerde natuurlijk nog de gelijkmaker te scoren, maar de roodzwarten kwamen niet meer in de problemen. Thomas van Heukelom was zelfs dichtbij de 3-1, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen.
Een hardwerkend Best Vooruit zat vandaag aan de goede kant van de score en kan hopelijk de komende wedstrijden weer stijgen op de ranglijst.

Opstelling Best Vooruit: Bakker, van Genugten, Toebes, Liebregts, Hertogh, Sozeyedio, Scheepens,( 72 Beekx) van Heukelom, Verlinden( 78 Fiolet) Buiks, Bijlhout. (92 Leenders)