Scheidsrechter

Moll, L.W.M. van

Onbekend

Denny Witjes en Robin Buiks grote uitblinkers in tweede helft

Best Vooruit behaalde een verdiende overwinning en hield de drie punten op Sportpark de Leemkuilen. In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, Beide teams lieten een afwachtend spel zien. De eerste kansen waren voor de gasten, een aantal voorzichtige aanvallen, die weinig gevaar opleverden in het Bestse strafschopgebied. Het duurde tot de 34e minuut voordat Best Vooruit een eerste kans kreeg, een mooi schot van Robin Buiks werd door keeper van de Laar van Erp goed gepareerd. Even later liep Twan Huijberts tegen een gele kaart op. In de 40e minuut kreeg ook Olger Smit van de gasten een gele kaart. Best Vooruit speelde erg verdedigend en er was totaal geen druk naar voren, al met al een zeer tamme eerste helft, beide teams gingen zonder goals de rust in, 0-0.

De tweede helft kreeg een spectaculair begin, Best Vooruit nam het initiatief en was vooral op de helft van de tegenstander te vinden. In de rust werd vers bloed ingebracht, Tim Fiolet bleef achter in de kleedkamer en Tom Kastelijn mocht zijn plaats innemen.

Het duurde ruim vijf minuten, voordat de eerste goal viel. Een schitterend uitgespeelde aanval in de 52e minuut werd beloond met een schot van Robin Buiks, 1-0 voor de ploeg uit Best. Tien minuten later was het wederom Robin Buiks, die op de goede plek stond en de 2-0 in de touwen schoot. Het spel werd onvriendelijker en frustraties bij Erp resulteerde in een harde overtreding door Roy Verhagen van de gasten op Twan Huijberts, de scheidsrechter bestrafte deze overtreding met een gele kaart.

Kort daarop was het wederom Best Vooruit die het initiatief nam, een mooie combinatie tussen Thomas van Heukelom en Kenneth van de Wiel werd nog door de keeper gepareerd. Bij Erp was er een dubbele wissel, even later was het Dieuwe van der Heijden, net in het veld gekomen, die een mooie voorzet afgewerkt zag worden door zijn teamgenoot Toon Barten, die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, 2-1.

De wedstrijd werd harder en dit resulteerde in een strafschop voor Erp. Een belangrijk moment in de wedstrijd, Erp kreeg de mogelijkheid om in de 75e minuut de stand gelijk te trekken. Een goed ingeschoten strafschop werd door keeper Witjes geweldig gepareerd, de stand bleef in het voordeel van Best Vooruit. In de daaropvolgende minuten was er wederom een kans voor Robin Buiks, hij groeide in zijn rol als spits.

Best Vooruit behield het initiatief, de gasten kregen nauwelijks kansen, dankzij het goede verdedigende werk van de thuisploeg. In blessuretijd liep Roy Verhagen tegen zijn tweede gele kaart op en moest hij het veld verlaten. Erp ging met tien man verder. Kort voor tijd, in de 94e minuut was het wederom Robin Buiks die middels een mooie actie een prima voorzet zag afgerond door Tom Kastelijn, die vrij voor de keeper kwam en middels een verzorgd schot raak schoot en de eindstand op 3-1 bracht.

Best Vooruit mag omhoog blijven kijken en staat momenteel stevig op een verdiende tweede plaats in de competitie en ook in de tweede periode is er winst behaald en nemen ze momenteel de eerste plaats in, weliswaar heeft Oirschot Vooruit een wedstrijd minder gespeeld, maar Best Vooruit heeft in deze periode alles nog in eigen hand; over twee weken ontmoeten de twee ploegen elkaar op sportpark Leemkuilen, reden genoeg om het huidige spel vast te houden en ook de komende weken punten te blijven vergaren.