12 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Ooms, N.A.

Onbekend

Voor beide partijen stond veel op het spel. Beide ploegen willen zich zo snel mogelijk vrijspelen d.w.z. wegblijven uit de onderste regionen. Baardwijk opende al snel de score dankzij een slippertje van Jorn van de Wiel. Jorn trok aan de noodrem en kreeg een gele kaart voor deze ingreep. Rood had ook de kleur kunnen zijn. De vrije trap werd prima verzilverd door de aanvoerder van Baardwijk, Bart Rombouts. Denny Witjes was kansloos. Gelukkig voor Best Vooruit werd de stand al snel op 1-1 gebracht dankzij een penalty van Robin Buiks. Een handsbal van Baardwijk was daar debet aan. Baardwijk probeerde met lange ballen de spitsen aan het werk te zetten, maar werd niet gevaarlijk door goed optreden van de B.V. defensie onder leiding van Jeroen Liebregts. Deze lange ballen kwamen ook voort uit de toestand van het veld. Baardwijk hoopte op foutjes van de Best Vooruit defensie. In de 38ste min. kreeg Baardwijk dankzij Rob van Ravenstein een prima kans om op voorsprong te komen, maar Denny Witjes redde bekwaam. In de 42ste min. werd de stand op 1-2 gebracht . Een prima aanval over links via Xander Scheepens en Thomas van Heukelom zette Ronald de Koning vrij voor doel. Zijn schot verdween via een Baardwijk-speler in het doel.De rust werd bereikt met deze 1-2 stand.

De tweede helft was duidelijk voor Best Vooruit. Al in de 46ste min. was er een corner voor Best Vooruit rechtstreeks vanaf de aftrap. Uit deze corner kopte Bram Toebes helaas naast. Best Vooruit bleef de bovenliggende partij. Na prima doorzetten van Thomas van Heukelom in de 50ste min., die een prima wedstrijd speelde, werd Tom Kastelijn in stelling gebracht, maar hij mikte naast. De kansen voor Best Vooruit stapelden zich op. Even later mocht Robin Buiks aanleggen uit een vrije trap, maar keeper Patrick Coenen bracht redding. Uit het feit dat er een rits van corners nodig was om Best Vooruit van het scoren af te houden, blijkt wel de overmacht van Best Vooruit in deze tweede helft. Baardwijk probeerde het wel, maar werd enkel uit vrije trappen enigszins gevaarlijk. In de 61ste min. liet Thomas van Heukelom zijn tegenstander verbaasd achter. Helaas werd zijn voorzet lichtjes van richting veranderd en werd de voorzet niet omgezet in een doelpunt. Ook Kenneth van de Wiel probeerde het, maar zijn schot werd naast getikt door de keeper van Baardwijk. De enige echte kans voor Baardwijk om de stand gelijk te trekken ontstond door goed doorzetten van Rob van Ravenstein en resulteerde in een corner. Best Vooruit bleef kansen creëren via Robin Buiks en Tom Kastelijn, maar doelpunten vielen er nog niet. Baardwijk probeerde de gelijkmaker te forceren en bracht ’n extra aanvaller in en ging 1 op 1 spelen. Met een spits als Robin Buiks is dit dodelijk. In de 88ste minuut was Robin er als de kippen bij om op prima wijze de 1-3 te scoren. Door Lester Hubenet werd het na een actie in het strafschopgebied in de extra tijd 1-4. De wedstrijd was gespeeld en verdiend werden de 3 punten mee naar Best genomen.