19 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Briene, G.H.

Onbekend

Best Vooruit moest het deze zondag opnemen tegen WSC. De ploeg uit Waalwijk had de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit met 1-0 gewonnen en deze ploeg begon sterk aan de wedstrijd. Na 6 minuten profiteerde de rechtsbuiten van een misverstand in de defensie van de thuisploeg. Hij behield het overzicht en liet zijn medespeler de kans om de openingstreffer te maken.
De roodzwarten waren echter niet in paniek: de verdedigers kregen steeds meer grip op de Waalwijkse aanvallers en het middenveld kon steeds de voorwaartsen in stelling brengen. In de dertiende minuut was het Thomas van Heukelom die aan het einde stond van een snelle aanval en de gelijkmaker liet noteren: 1-1.
Thomas kreeg daarna ook nog een goede mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar hij stuitte op de goede doelman van WSC. Daarna kreeg Best kans op kans, maar Robin Buiks en Brian van Schijndel konden die niet benutten en Tim Fiolet zag zijn lob op de lat belanden. Zodoende ging de rust in met een 1`-1 stand, een stand waar WSC niet over mocht mopperen.
In de tweede helft kon WSC meer tegenstand bieden. Toch kreeg ook nu Best Vooruit de meeste kansen: Robin Buiks mikte te hoog na een goede pass van Xander Scheepens, maar kon na 68 minuten een hoekschop met het hoofd verlengen. De bal vloog in de verre hoek en zorgde voor opluchting voor het thuispubliek.
Hierna waren er nog een paar goede kansen om de overwinning al vroeg veilig te stellen, maar de voorhoedespelers waren wat slordig in de afwerking en weigerden dus zichzelf te belonen voor hun goede spel. Zodoende bleef WSC in de wedstrijd en de bezoekers hadden de kans om 2-2 te scoren, maar zagen 5 minuten voor tijd een schot op de paal belanden. Hier kwam Best dus goed weg. Verder kwam Best Vooruit niet meer in moeilijkheden en eindigde de wedstrijd in een meer dan verdiende 2-1 overwinning.
Doordat Oirschot Vooruit en BVV verloren, neemt Best Vooruit de koppositie over van de Oirschotse ploeg. In deze competitie is echter alles mogelijk en men zal elke wedstrijd zeer geconcentreerd moeten spelen om deze koppositie te handhaven.