26 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Martens, P.L.

Onbekend

Met Lester Hubenet in de basis werd op sportpark “De Schellen” de wedstrijd onder prima omstandigheden aangevangen tegen Prinses Irene. Op papier een zware wedstrijd, maar Best Vooruit wist al 9 wedstrijden ongeslagen te blijven en ook deze wedstrijd werd een overwinning (0-4) voor de Roodzwarten. Een ietwat geflatteerde overwinning, maar verdiend.

Prinses Irene heeft veel inzet, maar op voetbalgebied kwamen ze tegen Best Vooruit tekort. De voorhoede van Prinses Irene had het moeilijk tegen de solide verdediging van Best Vooruit. Al in de 1ste minuut werd een hoekschop gegeven aan Best Vooruit. Keeper Stef van Venrooy bokste de bal uit het strafschopgebied. Het spel golfde op en neer; echter met nauwelijks kansen voor beide partijen. Wibe van Rooij (Prinses Irene) was er nog het dichtstbij, maar zijn schot verdween naast. Xander Scheepens moest aan de noodrem trekken en kreeg daarvoor in de 12de  min. verdiend de gele kaart.

Prinses Irene heeft enkele kopsterke spelers in de persoon van Martijn van Vught en Job van de Elzen, maar hun vizier stond deze middag niet goed afgesteld. Als er al een kopbal op doel kwam, was Denny Witjes souverein. Denny keepte een welhaast foutloze wedstrijd. Zelfs de hardste schoten werden door hem klemvast gestopt. Best Vooruit kreeg zijn eerste goede kans in de 15de min. na een prima actie van Lester Hubenet, maar Robin Buiks schoot naast. De beste mogelijkheid was voor Prinses Irene, Een vrije trap recht voor het doel van Best Vooruit verdween over het doel, zo ook de vrije trap van Tim Koeman aan de andere kant.

In de 28ste min. was het raak. Na goed doorzetten van Ronald de Koning werd zijn voorzet van dichtbij via de lat ingeschoten door Tim Fiolet. Nauwelijks een minuut later kreeg Tom Kastelijn de kans om de stand op 0-2 te brengen, maar zijn schot verdween over het doel. Toch werd voor de rust de stand op 0-2 gebracht door Thomas van Heukelom na wederom goed doorzetten van Ronald de Koning in combinatie met Robin Buiks.

In ongewijzigde samenstelling werd aan de tweede helft begonnen. Nu was het Prinses Irene, dat al in de 46ste min. een hoekschop kreeg, maar leverde geen gevaar op voor Best Vooruit. Duidelijk was dat Prinses Irene in de rust de opdracht had gekregen om zo snel mogelijk de “Anschlusstreffer” te forceren, maar de verdediging van Best Vooruit met Denny Witjes aan het hoofd bleef prima overeind. Best Vooruit profiteerde optimaal van het aandringen van Prinses Irene om met snelle aanvallen de overwinning veilig te stellen. Prinses Irene probeerde door de ballen hoog in het strafschopgebied van Best Vooruit te pompen Job van Elzen en Martijn van Vught in stelling te brengen, maar echt gevaar bleef achterwege. De wedstrijd werd beslist door een individuele actie van Robin Buiks in de 84ste min. Het resulteerde in een strafschop en diezelfde Robin Buiks wist daar wel raad mee. Met deze 0-3 stand was de wedstrijd gespeeld. Het slotakkoord werd gezet door Patrick Witjes in de 89ste min., die van dichtbij een aanval via Xander Scheepens en Thomas van Heukelom kon afronden. Meteen daarna werd de wedstrijd afgefloten en kon Best Vooruit naar huis met de drie punten.