2 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Düzdüsen, K.

Onbekend

Op deze zonnige zondag staan er 2 ploegen tegenover elkaar die beiden nog ergens voor spelen. Wat heet, Best Vooruit doet nog volop mee om het kampioenschap en staat bovendien bovenaan in de strijd om de periodetitel, een titel die ook nog binnen bereik van Emplina ligt.

De thuisploeg was gedwongen haar opstelling op diverse plekken te wijzigen als gevolg van blessures en schorsingen, waardoor men in het begin zoekende was. Emplina nam derhalve het initiatief met verzorgd voetbal, balvaste spelers en de nodige beweging zonder bal. Binnen 10 minuten moest keeper Denny Witjes al een 1 tegen 1 onschadelijk maken. Niet voor het eerst dit seizoen kwam hij als winnaar uit de strijd. Een paar minuten later was het toch raak, Michiel Buijs moest een maatwerk steekpass zien te verzilveren en dat deed hij bekwaam, 0-1.  Langzaam nam de thuisploeg meer het initiatief, maar wist hierbij zelden dreigend te worden. Buiten 2 afstandschoten waren er weinig echte kansen te melden. Gezapig werd de wedstrijd niet, omdat de scheidsrechter door zijn inconsequente manier van fluiten, voor de nodige irritatie zorgde. Het was onbegrijpelijk dat hij geen verzorging toeliet terwijl Tim aan zijn gezicht werd geraakt.

Na de pauze zette Best Vooruit de stijgende lijn door, resulterend in een mooi doelpunt van Patrick Witjes die goed werd bediend door Thomas van Heukelom en waarbij Tom Kastelijns een belangrijk aandeel had door zowel goed te kaatsen als de verdediger goed te blokken, 1-1.  De thuisploeg leek de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken, maar kreeg een kwartier voor tijd een merkwaardig doelpunt tegen. Na per ongeluk hands van een Best Vooruit speler liet de scheidsrechter aanvankelijk door spelen, omdat Emplina in balbezit bleef, een minuut of 2 later bedacht hij zich en gaf alsnog een vrije trap aan de bezoekers. Een diepe bal, een ongelukkige kluts een botsende verdediger en daar stond Michiel Buijs alleen voor de Keeper van Best Vooruit, Michiel had al bewezen wel raad te weten met dit soort buitenkansjes en dus stond het 1-2.  Best Vooruit rechtte de rug nog een keer en gooide alles op de aanval. Het dwong hierdoor, via een prachtig schot van Thomas van Heukelom, de rechtvaardige 2-2 af.

Een compliment voor de invallers, waarbij met name A1 junior Daan van Kessel speelde alsof hij er al jaren staat.