9 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Visser, T.

Onbekend

Best-Vooruit verliest ongeslagen status na 11 wedstrijden. Het was op deze zonovergoten zondagmiddag goed toeven op Sportpark "de Neul" in Sint Oedenrode. Een wedstrijd met verschillende belangen. Beste Vooruit is één van de titelkandidaten en Rhode wil weg blijven van de plekken 11 en 12 op de ranglijst, zodat het spelen van nacompetitie voor klasse behoud wordt voorkomen. Best-Vooruit miste de geschorste Tim Koeman. Bram Toebes, Jorn van de Wiel en spits Robin Buiks waren daarentegen wel weer van de partij.
Rhode kende ook een paar afwezigen. Best liep in de thuiswedstrijd tegen Rhode tegen een 0-1 nederlaag aan en zal zich hiervoor willen revancheren. Zowel boven in de rangschikking  als onderin zal het spannend blijven tot de laatste wedstrijddag. Best Vooruit  heeft de laatste 11 wedstrijden niet meer verloren en zal deze ongeslagen status zo lang mogelijk door willen trekken.

Beide ploegen moesten in het begin van de wedstrijd wennen aan de hoge temperatuur met een Rhode, dat iets meer druk zette op het Bestse doel. In de 9e minuut was het Jorn van de Wiel, die met een fraaie sliding Simon van de Wetering een scoringskans ontnam. Niet veel later was het Tom Kastelijn die na een goede combinatie tussen Bram Toebes en Tim Fiolet met een bekeken kopbal de 0-1 liet aantekenen. Rhode was daarna op zoek naar de gelijkmaker en was daar in de 20e minuut dichtbij toen Tim Stewart rakelings langs schoot.  Best-vooruit liet Rhode de bal rondspelen maar was met het mindere balbezit wel in staat om meer gevaar te stichten  voor het doel van de tegenstander. In de 41e minuut  was het Simon van de Wetering die door doelman Dennie Witjes binnen de zestien ten val werd gebracht, de prima leidende scheidsrechter Visser gaf een penalty. Daan van Dinther wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de verdiende gelijkmaker binnen, dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde Best orde op zaken stellen maar slaagde er niet goed in om de spitsen in stelling te brengen. Trainer Van Wanrooij wisselde in de 60e minuut Thomas van Heukelom voor Kenneth van de Wiel om zo voor wat meer aanvallende impulsen te zorgen. In de 64e minuut kreeg Rhode op de rand van de 16 meter een vrije trap te nemen welke door Roel Smeets feilloos werd binnen geschoten. Rhode was de betere ploeg en de 3-1 lag meer voor de hand dan de gelijkmaker van Best-Vooruit.  In de 83e minuut kreeg Best-Vooruit na een handsbal van Paul Smeets een buitenkansje om van 11 meter gelijk te maken. Robin Buiks miste helaas  en niet veel later was het aan de andere kant Glenn van Lieshout, die de wedstrijd definitief besliste in het voordeel van de thuisploeg en de 3-1 liet aantekenen.

Een verdiende overwinning voor het hard werkende team uit Sint Oedenrode, die drie belangrijke punten over de streep heeft weten te trekken en de ongeslagen status van Best Vooruit na elf wedstrijden wist te stoppen.