30 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Caluwe, M.

Onbekend

Nadat 1 minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan de moeder van een van de vv Heeswijk spelers t.w. Sten van den Berg, werd de wedstrijd op een winderig sportpark “De Ballendonk” aangevangen onder leiding van M. Caluwe. Na een misser van de B.V. achterhoede was de eerste kans al in de 2de min. voor vv Heeswijk. Dit leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant was het in de 6de min. wel raak. Robin Buiks werd de diepte ingestuurd en met een listige stifbal werd doelman Patrick Lunenburg verschalkt. De 0-1 was een feit. Het spel golfde in de eerste helft op en neer. In dezelfde minuut verdween een schot van Stef Adank in de handen van keeper Denny Witjes. Goed doorzetten van Thomas van Heukelom resulteerde in een prima voorzet en in de 10de min. kon Kenneth van de Wiel de bal eenvoudig binnenschuiven. Deze 0-2 stand na 10 minuten leek voor Best Vooruit een beslissing te zijn, maar vv Heeswijk richtte zich op en na wederom 10 minuten was de stand weer gelijk t.w. 2-2. In de 14de min. was het Tjeu van Alebeek, die na een doorkopbal van Wouter van Dijke, de bal in de bovenhoek wist te plaatsen. VV Heeswijk bleef aandringen en aanvoerder Tom Sleddens bracht de stand weer in evenwicht 2-2. Aan beide zijden waren er kansen. In de personen van Wouter van Dijke en Robin Buiks hebben beide partijen een topspits, maar tot scoren kwamen beide in de rest van de eerste helft niet. Vermeldenswaard is ook het spel van Thomas van Heukelom; een reclame voor het amateurvoetbal.

Niet alleeen in de eerste helft, maar ook in de tweede helft bereidde Thomas diverse kansen voor, maar de afronding liet te wensen over. De rust werd bereikt met een 2-2-stand.

De tweede helft was eenrichtingsverkeer. Wouter van Dijke was in de kleedkamers achtergebleven en dit scheelde een slop op een borrel. VV Heeswijk werd in de tweede helft slechts twee keer gevaarlijk. Maar terug naar het begin van de tweede helft al in de 45ste min. was het raak. Een goede combinatie tussen Thomas van Heukelom en Robin Buiks werd door Tom Kastelijn in een doelpunt omgezet. Met deze 2-3 stand en het gegeven dat Wouter van Dijke geblesseerd was uitgevallen bleef Best Vooruit duidelijk de bovenliggende ploeg. Met veel inzet en goed voetybal werd vv Heeswijk bijna overrompeld, maar het 4de doelpunt bleef uit. Wat Best Vooruit ook probeerde, het beslissende doelpunt viel niet. Het opsommen van de kansen zou teveel papier vergen. Ik beperk mij tot het opsommen van de beste kansen. Vooral Kenneth van de Wiel en Ronald de Koning zullen zich nog wel een afvragen waarom de bal er niet inging. Met een schitterende omhaal mikte Kenneth op de paal. Ronald de Koning slalomde door de verdediging maar wist het doel op het laatste momen niet te treffen. De keeper lag in de weg. VV Heeswijk kwam er maar sporadisch uit en had een vrije trap nodig om zich een kans te creëren. De bal verdween hoog over. VV Heeswijk was onmachtig en liep verdiend tegen een 2-3 nederlaag aan.

Zoals zo vaak in dit seizoen verdwenen de punten mee naar Best. Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning bovenin te snijden, maar als er met dezelfde inzet en voetbalvaardigheden worden gestreden de e.v. wedstrijden tegen Helvoirt en Schijndel kan het seizoen wel eens een mooi einde krijgen