7 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Michielsen, H.C.A.

Onbekend

In deze voorlaatste wedstrijd kan door beide teams een flinke stap gezet worden richting het kampioenschap. Bij winst van Best Vooruit lijkt de laatste wedstrijd uit bij en in Schijndel (wat reeds gedegradeerd is) een prima te nemen hobbel en is het spelen van 1ste klasse komend seizoen verzekerd. Helvoirt daar in tegen speelt twee stevige finale's : Best Vooruit en Oirschot Vooruit.

In begin van het duel is het elkaars krachten aftasten en worden er veelal op het middenveld de duels uitgevochten. Door beide partijen wordt niet echt druk gezet.
Toch is het al vrij snel in de wedstrijd dat Helvoirt de score opend. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld voor Helvoirt doet de bal voor het doel van Best Vooruit belanden en als een duiveltje uit het doosje is daar spits Menno van Hattem de score op 0-1 brengt door een kopbal.
Hierna is er een rommelige fase; over en weer balverlies door slecht inspelen en onvoldoende vrijlopen. In de 20ste minuut is het Thomas van Heukelom die,als gevaarlijkste aanvaller, de 16 mrt inloopt van Helvoirt en maar ternauwernood gestopt wordt. Thomas raakt licht geblesseerd maar speelt verder.
Helvoirt besluit rond de 24ste minuut speler Floris de Laat het kleedlokaal te laten verkennen. In zijn plaats komt Rick Heesters.
In de laatste fase van de eerste helft is er een corner festijn voor Best Vooruit. In totaal neemt de ploeg uit Best 8 corners die enig gevaar opleveren maar zeker niet een doelpunt. Helvoirt plaatst een enkele tegenstaat maar doelman Denny Witjes is een betrouwbare sluitpost.
Best Vooruit probeert via prima combinatievoetbal de achterhoede van Helvoirt te ontrafelen. Druk op de achterhoede, schoten, voorzetten worden op het doel van Helvoirt gebombardeerd, helaas geen doelpunten.
Ruststand 0-1.

In de tweede helft start Best Vooruit met veel druk. Best Vooruit krijgt weer een aantal hoekschoppen maar het doel vinden lukt niet. Prima voetbalcombinatie's tussen bv Thomas Heukelom, BramToebes en Robin Buiks doen de achterhoede van Helvoirt wankelen. De druk blijft aanhouden. Jeroen Liebregts van Best Vooruit probeert het van afstand evenals Tom Kastelijn. Helvoirt komt er zo af en toe uit. In een van die uitvallen wordt een hoekschop aan Helvoirt gegeven. Helvoirt spits Menno van Hattum staat helemaal vrij en kopt rakelings naast, masseltje voor Best Voorruit.
Best Vooruit herpakt zich en gaat nogmaals op jacht naar de dikverdiende gelijkmaker. Kopbal Tom Kastelijn na een voorzet van Bram Toebes heeft te weinig kracht, Kennth van de Wiel probeert met een solo de achterhoede te ontwrichten maar helaas.
Best Vooruit wisseld de goed spelende Daan van Kessel voor Tim Koeman en aanvoerder Xander Scheepens voor Brian van Schijndel voor nog meer aanvallende impulsen.
Dit lukt. Na een afgekeurde doelpunt voor Best Vooruit omdat de bal over de achterlijn was is het in dezelfde minuut dan toch raak. Tim Koeman bereikt met een mooie strakke bal over 30 meter Tom Kastelijn die keurig Thomas Heukelom bereikt en de 1-1 op het scorebord laat aantekenen.
In de 91 ste minuut weet Best Vooruit doelman Denny Witjes een kans van Helvoirt op sublieme wijze onschadelijk te maken. Helaas voor Best Vooruit duurt de wedstrijd een minuutje te lang. Bij de volgende tegenaanval van Helvoirt wordt gescoord door Max Meijer en wordt de stand ineens 1-2 wat ook de eindstand blijft.

Komende week staat de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen tegen Schijndel op programma. De bal kan nog alle kanten inrollen voor het kampioenschap. Best Vooruit, Helvoirt en Oirschot Vooruit zijn de titelkandidaten.