Best Vooruit1 goed de winterstop in na weer overwinning

18 december 2016 14:15

Scheidsrechter

Bezemer, J.H.

Onbekend

In deze klasse 2F wordt met alle macht gestreden om de punten. Als je de standenlijst bekijkt, valt op de dat het verschil tussen de nummer 2 en nummer 11 slechts 6 punten bedraagt. Ook in deze inhaal wedstrijd was te zien dat vv Helvoirt en Best Vooruit tegen elkaar opgewassen zijn.

Best Vooruit kwam het best uit de startblokken en al in de eerste minuut had het raak kunnen zijn. Een kopbal van Patrick Witjes werd gekeerd door Remco Kivit (vv Helvoirt), die de bal bij toeval tegen zijn benen kreeg. Helaas moest er aan de kant van Best Vooruit al in de 8ste min. gewisseld worden. Lester Hubenet viel uit met een bovenbeenblesure en Teun van Genugten kwam voor hem in de plaats.Helvoirt was het meest in balbezit de eerste helft, maar kansen waren zeldzaam. Defensief gezien bleef Best Vooruit goed overeind. Als er al iets doorkwam, zoals het schot uit de draai in de 16de min. van Rico de Laat, stond Denny Witjes op de juiste plaats. Het meeste gevaar kwam nog uit standaard situaties, zoals corners en vrije trappen. Helvoirt heeft een fysieke overmacht in de lucht, maar de kopballen gingen over of bleven hangen in de melee van spelers voor het doel. Best Vooruit kwam met goede uitvallen in de buurt van het doel van Helvoirt, maar weer was de grensrechter een sta-in-de-weg door zijn vlag te misbruiken; een eerste keer door niet te vlaggen voor een corner en de tweede keer door onterecht te vlaggen voor buitenspel. Tegen het einde van de eerste helft geloofden de ploegen het wel en werd er gewacht op het rustsignaal. Ruststand 0-0.

Zonder wissels aan de kant van Best Vooruit werd de tweede helft aangevangen. Het spel golfde op en neer, maar slordig spel aan beide kanten stond echt gevaar voor de doelen in de weg. Helvoirt kreeg uit een corner nog de beste kans in de 52ste min., maar de bal raakte enkel de bovenkant van de lat. Bij Best Vooruit was vooral de laatste bal aan de slordige kant. Men kwam er wel uit, maar verzuimde om de spitsen goed in stelling te brengen. In de 66ste min. verdween een door Tim Verhoeven (Helvoirt) ingeschoten bal in de handen van Denny Witjes. Duidelijk was dat wie het eerst zou scoren een goede kans zou hebben om de wedstrijd te winnen. Het doelpunt viel aan de kant van Best Vooruit. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van Helvoirt werd door Tim Koeman met gevoel langs de muur, maar in het doel geschoten. De keeper van Helvoirt stond als verstijfd. Met veel gejuich bij de spelers en supporters werd de 0-1 ontvangen. In dezelfde minuut was het bijna 0-2. Bas Reijenga probeerde met een lob Remco Kivit te verschalken, maar met een uiterste inspanning kreeg Remco Kivit de bal te pakken. Helvoirt moest nu nog meer aandringen, maar meer dan een scrimmage voor het doel in de laatste minuten kwam Helvoirt niet. De defensie van Best Vooruit bleef de baas en de drie punten konden mee naar Best. Wel ontving op het eind van deze spannende wedstrijd Jorn van de Wiel zijn tweede gele kaart en dus rood. Met een 6de plaats kan Best Vooruit de winterstop in, maar, zoals boven al aangegeven, het wordt spannend de tweede competitiehelft. Voordat het zover is, moet er 22 januari 2017 thuis nog ingehaald worden tegen Heeswijk.

Voor eenieder prettige feestdagen en een zalig uiteinde.