Scheidsrechter

Hurk, J. van den

Accommodatie

Onbekend

De eerste  wedstrijd na de winterstop was het inhaalduel tegen de kampioen van de eerste periode Heeswijk. Best Vooruit gaf de goede serie van 3 gewonnen wedstrijden een vervolg en zegevierde met 2-1.

De thuisclub begon scherp aan het duel. Twan Huyberts gaf twee keer een goede voorzet, maar Tim Fiolet en de van België teruggekeerde Robin Buiks waren net niet scherp genoeg om de 1-0 op het scorebord te brengen.

Hierna was Heeswijk van de eerste schrik bekomen  en kregen de gasten steeds meer balbezit. De verdediging van de roodzwarten stond geconcentreerd te spelen en gaf geen kans weg. Verder dan een paar vrije trappen kwam Heeswijk daarom niet.

Best Vooruit kwam één keer in de problemen:  na een fout in de opbouw had men geluk dat een Heeswijkse aanvaller struikelde en vergat te scoren. Uit de onoverzichtelijke situatie die daarop volgde, scoorde Heeswijk wel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel.  Deze twijfelachtige beslissing werd goedkeurend door het thuispubliek bekeken…

Hierna was het de sterke doelman van Heeswijk die door het stoppen van schoten van Xander Scheepens en Robin Buiks voor de 0-0 ruststand zorgde.

In de tweede helft was het Robin Buiks die in de 47e minuut net naast schoot en 5 minuten later was het de sterke Heeswijkse spits van Dijke die, tot opluchting van het Bestse publiek, een hard schot over het Bestse doel zag gaan.

Na een goede aanval over links kon Thomas van Heukelom in de 55e minuut met een prachtige voorzet Robin Buiks bereiken, en deze frommelde de 1-0 binnen.  Het spel bleef hierna op en neer gaan waarbij Ronald de Koning  zich manifesteerde als halve linkerspits en regelmatig voor gevaar zorgde.

Nadat Jeroen Libregts nog de gelijkmaker voorkwam, was het Van Dijke die een strak genomen corner achter doelman Witjes kopte en daarmee de gelijkmaker scoorde.  De thuisploeg ging echter niet bij de pakken neerzitten en  na een goede aanval via de Koning en Ruud Vercammen was het Tim Fiolet die de bal achter doelman Lunenburg wist te krijgen: 2-1.  Hierna ging Heeswijk op zoek naar de gelijkmaker maar de verdediging van Best gaf geen krimp. Beide ploegen kregen nog halve mogelijkheden om te scoren en Heeswijk had daarbij de pech dat een vrije trap via de paal weer het veld in rolde en niet het doel in. Toen daarna de scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd floot, waren de spelers van Best Vooruit opgelucht en blij. Met de wetenschap dat er in deze competitie veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat door deze overwinning men opgeklommen is naar een gedeelde tweede plek, mag men zich terecht gelukkig prijzen.

De volgende wedstrijd is in Vinkel tegen EVVC.  De Vinkelse formatie is op Vinkelse grond moeilijk te verslaan en de Bestse formatie zal dan ook alles op alles moeten zetten om ook dan weer drie punten aan hun totaal te kunnen  toevoegen.

Opstelling: Denny Witjes, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Jorn van de Wiel, Ronald de Koning, Twan Huyberts, Xander Scheepens, Tim Fiolet,( 82 Koeman) Ruud Vercammen, ( 91 Willems) Robin Buiks, Thomas van Heukelom( van de Wiel)