Sportlaantje 1 a
5076AM
HAAREN
tel. 0411-621419

Beide teams speelden nog niet zo lang geleden in de nacompetitie voor promotie naar de 4e Divisie. Best Vooruit startte de huidige competitie overtuigend met 5 overwinningen. Vorige week werd echter onnodig in de thuiswedstrijd tegen Erp het onderspit gedolven. Nemelaer deelde vorige week de punten met Marvilde doch startte duidelijk minder goed. Voor beide teams derhalve een belangrijke wedstrijd. Voor Nemelaer om weer naar het linker rijtje te kunnen kijken en voor Best Vooruit om zich te herstellen van het verlies van vorige week.
Door blessures bestond de voorhoede van Best Vooruit vandaag uit Tim Fiolet, Lars Nijkamp en Dave de Bresser. Het was al vrij snel duidelijk dat Best Vooruit het vandaag moeilijk ging krijgen. De spelers hadden het moeilijk met het hobbelige grasveld waardoor de opbouw van achteruit en het combinatie voetbal niet tot zijn recht kwamen. Nemelaer daarentegen speelde veelal de lange bal naar hun snelle en sterke voorhoedespelers. Dit resulteerde al vrij snel in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Best Vooruit. Zowel in de 15e als de 20e minuut bleken de verdedigers van Best Vooruit niet in staat hun tegenstanders van het scoren af te houden en stond het 2-0. Best vooruit kon hier maar weinig tegenover zetten en mocht blij zijn dat de ruststand maar 2-0 was.
De 2e helft probeerde Best Vooruit uit een ander vaatje te tappen en de tegenstander wat meer onder druk te zetten door zelf ook wat opportunistischer te gaan spelen. Dit lukte echter niet en Nemelaer bleef de gevaarlijke ploeg via hun snelle en sterke aanvallers. Ook na een aantal wissels van beide kanten bleef Nemelaer de touwtjes in handen houden. In de 66e minuut werd het zelfs 3-0 nadat Nemelaer een toegekende penalty benutte. Kenmerkend voor de wedstrijd was dat Best Vooruit vlak voor tijd, via een vrije trap van Roel van de Sande, tot haar gevaarlijkste schot op het doel van de tegenstander kwam. Een terechte overwinning voor Nemelaer dat liet zien dat het in het huidige voetbal niet alleen om techniek en mooi voetbal gaat. Ondanks het verlies heeft Best Vooruit het, door de resultaten van de concurrenten, nog steeds in eigen hand om volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven de 1e periode binnen te halen.