Bijsterveldenlaan 1
5045ZZ
TILBURG
tel. 013-5703984

Best Vooruit ging als mede koploper de winterstop in en wil dat graag een vervolg geven in de tweede competitie helft. In klasse 1B is echter nog alles open, alles staat erg dicht op elkaar.

Vandaag ging Best Vooruit in de koude op bezoek bij SC ’t Zand in Tilburg. Al snel bleek het veld moeilijk bespeelbaar. Best Vooruit moest hier duidelijk aan wennen en moest daardoor vaker dan gewenst met lange ballen werken. Best Vooruit kreeg een paar schietkansjes en ’t Zand wist na een mooi hakje te scoren. Gelukkig voor Best Vooruit vanuit buitenspel positie. We was de eerste helft weinig te genieten van goed voetbal maar het publiek zag wel strijd bij beide teams.

Best Vooruit kwam na de rust scherp uit het kleedlokaal. Tim Fiolet zorgde er na drie minuten al voor dat een verdediger de bal van de doellijn moest halen. Vier minuten later gaf Fiolet een voorzet die door Stijn Beekx prima werd ingekopt, 0-1. Even later stuurde Fiolet ook Thomas van Heuckelom weg maar de verdediging wist het gevaar te bestrijden. In de 61e minuut leek de wedstrijd beslist. Na neerhalen van Stijn Beekx wist Roel van de Sande de gegeven vrije trap uitsteken binnen te schieten. Waar Best nog aan het nagenieten was van de comfortabele stand stoomde op links de uitstekend spelende linksback Bangura op. Zijn voorzet was perfect op maat voor Robin de Man die binnen twee minuten door een kopbal de wedstrijd weer openbrak. Toch kon ’t Zand daarna geen kansen meer afdwingen. Zeker niet toen na 79 minuten de doorgebroken Thijs Engels werd neergehaald en ’t Zand met tien man verder moest. In de 93e minuut leek Best de trekker over te halen. Beekx deed of hij de tijd wilde gaan volspelen bij de cornervlag maar omspeelde daarbij twee tegenstanders. Hij wist Fiolet te vinden, maar die vond de keeper op zijn weg. Twee minuten later werd het alsnog 1-3. Fiolet had weer een prima assist en Engels schoot bekwaam in.

Een prima start van Best Vooruit, de weg is nog lang maar wie weet wat er nog allemaal mogelijk is.