Gilzerbaan 251
5032VD
TILBURG
tel. 013-4675645

Het was lang geleden dat Best-Vooruit in competitieverband tegen Sarto uit Tilburg speelde. Sarto, dat onder leiding staat van oud Best Vooruit trainer Dennis Deckers, moet gaan oppassen niet op een degradatieplaats terecht te komen. Best vooruit daar en tegen staat nog steeds op een gedeelde koppositie met Nemelaer en Erp. De laatste (oefen)wedstrijd tussen Sarto en Best Vooruit eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Best Vooruit moest het vandaag doen zonder Tom Sprokholt, die afgelopen week afreisde naar Qatar om daar zijn idool Leonel Messi te volgen. De eerste 15 minuten was de wedstrijd aardig in evenwicht en bleef het bij een gevaarlijk schot in de 7e minuut van Jordy Veld.

Langzamerhand werd Best Vooruit sterker en gevaarlijker voor het doel van de tegenstander. Best Vooruit bleef goed combineren en Sarto speelde wat vaker de lange bal. In de 38e minuut maakte Best Vooruit een prachtig doelpunt toen Gerben Sozeyedio op het middenveld werd aangespeeld en deze vervolgens opende op de diepgaande Tim Fiolet. Tim aarzelde geen moment en schoot de bal in één keer in de verre hoek. De keeper van Sarto was kansloos. Een paar minuten later had Tim de 0-2 voor het inschieten toen hij wederom door Gerben werd weggestuurd en alleen voor de keeper kwam. Dit keer probeerde hij het met een lob die echter in de handen van de doelman eindigde.

De tweede helft ging Best Vooruit door met haar combinatiespel, afgewisseld met zo af en toe een lange bal. Ondanks dat Sarto wat feller in de duels werd, had het geen antwoord op het spel van Best Vooruit dat verdedigend eenvoudig overeind bleef. De gevaarlijkste momenten bleven zich voor het doel van Sarto voordoen. In de 58e minuut kreeg Dave de Bresser nog een goede kans om de bal uit een corner binnen te koppen en in de 66e minuut kwam Tim Fiolet alleen voor de keeper die zijn inzet echter tegenhield.

De laatste 20 minuten bleef de wedstrijd op en neer gaan. Sarto bleek echter niet in staat om het Best Vooruit echt moeilijk te maken. De verdediging bleef eenvoudig overeind en zelf nam het niet te veel risico om alsnog tegen een zeperd aan te lopen. Een goed resultaat en een fijn gevoel om met een gedeelde koppositie de winterstop in te gaan.