5 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Hoeks, P.T.A.

Onbekend

Op deze gure regenachtige dag moest Best-Vooruit in Vinkelaantreden tegen EVVC. De rood-zwarte brigade startte als nummer 2 van de tweede klasse F aan deze wedstrijd met 3 punten achterstand op koploper Oirschot-Vooruit. EVVC stond bij aanvang van de wedstrijd op een achtste plaats met slechts 3 verliespunten meer als Best-Vooruit. In deze klasse lijkt met nog 11 wedstrijden alles dan ook nog mogelijk en zal er tot de laatste wedstrijd om de positie op de ranglijst gestreden moeten worden. Best-Vooruit miste vandaag Bram Toebes vanwege een knieblessure, Jorn van de Wiel werd daarom door trainer van Wanrooij als rechtsachter geposteerd.

De ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, de harde wind was er mede debet aan dat het erg lastig was om tot verzorgd opbouwend voetbal te komen. In de tiende minuut was het een snelle lange uittrap van Dennie Witjes die over alles en iedereen heen ging en uiteindelijk voor de voeten van Robin Buiks belandde die het doel op een haar na miste. Even later was het Buiks die zich fraai vrij draaide in de zestien maar door een speler van Evvc uit balans werd gebracht, de scheidsrechter zag hier niets in en liet door spelen. Ook Evvc kwam een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Best-Vooruit, een doelpoging van Gerwin van de Boom na een goed opgezette combinatie werd door Dennie Witjes fraai tot corner verwerkt. In de laatste fase van de eerste nam Erik Willems  doelman Rick van de Aalst van Evvc onder vuur maar de doelman redde bekwaam.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en lang leek het erop dat de wedstrijd geen doelpunten op zou gaan leveren. Trainer van Wanrooij probeerde hier nog verandering in te brengen en wisselde Kenneth van de Wiel voor Brian van Schijndel en Xander Scheepens kwam in het veld voor Thomas van Heukelom . Het was met name Van Schijndel die met zijn acties voor wat verwarring in de Vinkelse defensie zorgde. Toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant, het was de geslepen Gerwin van de Boom die een afvallende bal voor zijn voeten kreeg en deze resoluut binnen schoot. Met nog zo’n 10 minuten te spelen zette Best-Vooruit alle zeilen bij om de ongeslagen status  van de laatste 6 wedstrijden te behouden. In de 88e minuut mocht Tim Koeman vanaf links een vrije trap nemen, vanuit zijn voorzet was het de sterk spelende Jeroen Liebregts die hoog boven iedereen uitkwam en met het hoofd de 1-1 liet aantekenen.
Beide ploegen moesten zich tevreden stellen met een punt wat ook de juiste weergave van het spelbeeld was.