Sportlaantje 1 a
5076AM
HAAREN
tel. 0411-621419

Vandaag stond voor Best Vooruit een uitwedstrijd tegen Nemelaer op het programma. Twee ploegen die elkaar de laatste jaren zijn tegengekomen in de eerste klasse en elkaar nu een podium hoger tegenkomen. Voor Best Vooruit een traditioneel moeilijke wedstrijd, de laatste vier seizoenen verloor Best Vooruit in Nemelaer.

De jeugdige leden van Nemelaer zorgde voor een mooie sfeer, inclusief vlaggen en een trommel.

Al snel in de wedstrijd kregen beide ploegen een mogelijkheid tot scoren. Na vier minuten kon Best Vooruit doelman Storms een schot klemvast pakken.

Even later stopte de Nemelaer doelman een inzet van Otterdijk, waarna Fiolet de rebound net naast schoot. Ook Beekx had vrij voor de keeper kunnen komen maar zijn aanname was niet goed.

Best Vooruit had daarna meer balbezit maar het duurde tot de veertigste minuut voordat er weer gevaar was voor het doel.

Errouk kon op twintig meter vrij doorlopen naar het doel van Nemelaer maar werd onreglementair gestopt door een van zijn twee achtervolgers. De scheidsrechter spaarde de speler door een gele kaart te geven waar rood ook mogelijk was geweest. De gegeven vrije trap werd door van de Sande net naast de kruising geschoten.

De tweede helft kwam er wat meer actie. Best Vooruit zette meer druk en kwam een paar keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Nemelaer. In de zevende minuut kon Sprocholt de bal net voorbij de keeper naar de lange hoek sturen, 0-1.

Lang kon Best Vooruit niet genieten van de voorsprong. Als laatste man had Verlinden de bal in de voeten. Net op het moment dat er druk werd gezet gleed hij uit. Vermeer had geen moeite om de bal die bleef liggen binnen te schieten, 1-1.

Weer drie minuten later hield Storms Best Vooruit op de been. Vugts kon een voorzet vrij inkopen maar vond de keeper op zijn weg die ten koste van een corner een doelpunt voorkwam.

Bij het wegwerken van de corner werd de laatste man van Nemelaer voor de tweede keer rood bespaard nadat hij doorgleed op de Best Vooruit verdediger die de bal weg werkte.

Na 20 minuten kwam Nemelaer alsnog met tien man te staan. Op het middenveld kwam een Nemelaer speler met gestrekt been vooruit snoeihard in op Verlinden. Deze kon niet verder en moest ondersteund het veld af. De scheids had een gele kaart in gedachten maar gaf op advies van de grensrechter alsnog rood voor deze donker rode actie.

De eerste kans daarna was echter voor Nemelaer, een voorzet bleef gevaarlijk liggen waarna Storms zich als eerste op de bal wist te gooien.

Even later scoorde Errouk de 1-2. Net nadat hij een vrije kopbal vanaf vijf meter had naast gekopt wist Sprockholt Errouk te vinden in het strafschopgebied. Errouk knalde snoeihard binnen in de verre hoek, 1-2.

Het was aan het slordige spel van Best Vooruit te wijten dat het tot de laatste minuut spannend bleef. Voorin werd er slordig omgegaan met de ruimte die er kwam en steeds weer was er snel balverlies. De hoge diepe ballen van Nemelaer  zorgde voor spannende momenten voor het Best Vooruit doel zonder dat er echte kansen kwamen.

Best Vooruit blijft moeite hebben met het fysieke Nemelaer maar al met al toch drie verdiende punten vandaag. Best Vooruit blijft daarmee trots op de vierde plaats, terwijl Nemelaer de punten nu hard gaat nodig hebben.