Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Het was alweer een tijdje geleden dat de ploegen elkaar troffen in competitieverband. Meest vertoeft Nuenen in de hogere klassen in vergelijking met de thuisploeg. Nu is het echter Best Vooruit met de betere competitiestart.

De betere start van deze wedstrijd was in handen van de bezoekers. Na een op en neer gaande beginfase, scoorde Nuenen uit een corner. De aandacht ging volledig uit naar de lange mannen van Nuenen, vergeten werd Coen Brouwers te dekken, die op de punt van de 16 meter een verwoestend schot in huis had, waarmee hij keeper Jesper Storms kansloos liet, 0-1.

Best Vooruit moest even slikken, maar kroop vervolgens vrij snel uit haar schulp. Met enkele gele kaarten wist Nuenen de boel toch dicht te houden. Even was er verwarring doordat de scheidsrechter rood trok, na 2 x geel, het bleek echter om een andere speler te gaan, dus werd dit teruggedraaid. Tegen het half uur aan, plaatste Roel van de Sande de bal nog even tegen de kruising aan, even later, kopte spits Gijs van Otterdijk uit een corner nog naast in plaats van in de goal. Al met al bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd.

Een kwartier na rust viel dan toch de verdiende gelijkmaker, ongeveer vanaf hetzelfde punt waarvan Nuenen de 0-1 maakte, maakte Tim Fiolet de 1-1. Hij sneed naar binnen en zijn schot ging laag diagonaal tegen de touwen. Het laatste half uur gingen beide ploegen voorzichtig op zoek naar de voorsprong, Sep Drabbels had dat namens Nuenen kunnen doen, na een mooie dribbel, Robin Buiks had dat namens Best Vooruit kunnen doen uit een strakke voorzet. Al met al was de 1-1 een goede weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.