Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Na de kansloze 5-1 nederlaag in september uit tegen Goes had niemand gedacht dat Best Vooruit voor de bovenste plaatsen zou spelen. Toch was vandaag Best Vooruit – Goes  een wedstrijd tussen de nummer een en drie.

Al in de derde minuut kwam Goes op 0-1. Balverlies op het middenveld werd keihard afgestraft. In het strafschopgebied werd de vrije man gevonden, deze speler zag dat Wissel nog vrijer stond en gaf een pass die de topscorer binnen kon tikken.

Na tien minuten het eerste en enige gevaar van Best Vooruit, Tim Fiolet schoot net naast.

Goes had de hele eerste helft het betere van het spel maar Best bood, door wat meer in te zakken dan gewoonlijk, goed tegenspel. Bjarne Bakker wist een schot in de verre hoek te keren en de verdediging van Best wist net op tijd een schot te blokken.

Toch nog perspectief voor Best Vooruit voor de tweede helft maar dan moest het wel het teveel aan respect van zich afgooien.

Dat deed Best Vooruit dan ook meteen na de rust. Errouk kwam al vlug gevaarlijk het strafschopgebied in gesneld en had met een beetje geluk een strafschop gekregen. De scheidsrechter vroeg advies aan zijn assistent maar die zag er geen penalty in.

Best Vooruit speelde zijn beste kwartier van de wedstrijd en kreeg wat druk op Goes. Helaas werden er geen grote kansen afgedwongen.

Met nog net geen uur op de klok werd de wedstrijd beslist. Na een prima aanval van Goes werd de vrijstaande Verhulst gevonden die de 0-2 binnen schoot.

Best Vooruit bleef knokken maar had geen antwoord op de gevaarlijke aanvallen door het centrum waarbij Goes steeds een vrije man vond. Bakker zag meerdere keren een tegenstander vrij voor hem opduiken. Bakker had meerdere goede reddingen en zag de bal een keer net voorlangs gaan.

De 0-3 werd eerst nog afgekeurd door een gestrekt been van een aanvaller maar die zou even later alsnog vallen. Na weer een mooie aanval was het nu Praets die de aanval mocht afronden.

Geen schande dat Best Vooruit voor de tweede keer de meerdere moest erkennen in deze goede tegenstander. Maar het team wil zich wel belonen dit seizoen door bij de bovenste te eindigen. Een hele prestatie met eigen spelers, dat hebben ook de jeugdspelers door want die willen er maar al te graag bijhoren.