Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Best Vooruit kan bij winst op Unitas30 met veel vertrouwen de toekomst in de 4de Divisie tegemoet zien. Niet dat er geen punten meer behaald hoeft worden maar meer de rust die je als vaandel team dan creëert om af en toe eens een misstap te maken.

Vandaag is de tegenstander uit Ettenleur zeker een niet te onderschatten tegenstander gezien de ruime ervaring in deze klasse. De huidige stand op de ranglijst (9) zegt niets over de tegenstander alleen dat Unitas30 uit de gevarenzone wil blijven.

Beide elftallen beginnen erg aftastend. Er wordt wat rondgespeeld zonder de intentie om ook echt door te drukken.

Na 15 minuten komt er meer beweging in het elftal van Best Vooruit echter de kansen zijn op een hand te tellen.

In de 18de minuut een volgt er een diepe pas van Best Vooruit op Nordin die achter de bal aangaat en even wordt aangetikt door een verdediger van Unitas30. Tot verrassing van de supporters fluit de goedleidende scheidsrechter  Kieft voor een overtreding en dus strafschop. Elmo Hertogh haalt de trekker over en de 1-0 staat op het scorebord.

Dit geeft Best Vooruit een enorme oppepper en zet Unitas30 goed onder druk met prima combinatievoetbal. Er volgen wat kansjes in de vorm van afstand schoten maar de defensie van Unitas30 staat nog.

In de 25 ste minuut wordt een voorzet op Stijn Beekx gegeven in combinatie met misverstand in de achterhoede van Unitas en met een werkelijk sublieme lob maakt Stijn op onnavolgbare wijze de 2-0.

Best Vooruit blijft de druk opvoeren en houdt Unitas30 in de tang.

Net voor de pauze is het wederom Stijn Beekx die een pas van Elmo Hertogh het net weet te vinden en de 3-0 laat aantekenen. Ook deze treffer kan in de kast van memorabele doelpunten!

Hierna komt Gijs van Otterdijk (BV) een paar millimeter te kort om de bal aan te nemen en vrij voor goal te scoren. Jammer

Ruststand 3-0

Na de thee een Best Vooruit zoals we dat dit seizoen nog niet gezien hebben. Uitermate goed voetbal, de wil om de bal te hebben en een inzet waar niet aan te tornen valt.

In deze tweede bedrijf zijn het vooral de voorwaartse van Best Vooruit die het verschil maken. Met name Nordin Errouk is helemaal los en krijgt veel kansen. Ook Stijn Beekx laat zich eenzelfde verhaal vertellen.

In de 50 ste minuut wordt er door Best Vooruit een aanval over meerdere schijven opgezet en komt de bal uit bij Stijn Beekx die de trekker overhaalt en de 4-0 laat aantekenen. Werkelijk een aanval uit het boekje.

Toch zorgt ook Unitas30 voor wat speldenprikjes. Doelman Jesper Storms van BestVooruit staat ook deze week zijn mannetje en weet alles in alle rust onschadelijk te maken.

Best Vooruit past een aantal wissels toe maar ook deze spelers weten als van zelfsprekend zich naadloos aan te passen. Met name de jonge Rens van Kollenburg is een talentvolle speler uit de kweekvijver van Best Vooruit.

Een van deze spelers met een inval beurt is Giel van de Sande. In de 90ste minuut weet hij met een schot vanaf 20 meter het net te vinden en daarmee de eindstand op 5-0.

Tussendoor worden er enkele terechte gele kaarten getrokken voor Best Vooruit spelers Nuijs en Errouk.

Een eclatante overwinning van Best Vooruit die zeker gezien het geweldige spel helemaal terecht is.

Een langer verblijf in de vierde divisie krijgt steeds meer vorm en dat is een compliment waard.