BEST
tel. 0499-371770

Een echte topper stond op de agenda de nummer 2 Dongen tegen de nummer 3 Best Vooruit.
De insteek is echter wel anders, waar Dongen weer zo snel mogelijk terug wil naar de 3e divisie, is de doelstelling van Best Vooruit handhaving in de 4e divisie. Alles daar bovenop is een bonus, maar waarom zou je de bonus niet claimen als je daar aanspraak op kunt maken.

Het begin van de wedstrijd is voor de bezoekers, Dongen zet hoog druk en geeft al in de 5e minuut een waarschuwingsschot af die de buitenkant van de paal raakt. Ook de corners ogen gevaarlijk, maar het net wordt niet gevonden. Langzaam gooit de thuisploeg de schroom van zich af en begint ook kans bij elkaar te sprokkelen. Met name Nordin Errouk had meer uit zijn lob kunnen halen als deze niet in de handen van de keeper terecht kwam.

Tussen de 20e en 40e minuut golfde het spel lekker op en neer. Het ene moment kwamen de bezoekers gevaarlijk dicht bij het doel van Bjarne Bakker, meteen vanuit de counter stond Best Vooruit voor de goal van Dongen. Gescoord werd er echter niet voor de pauze.

Na de rust was het snel raak voor de thuisploeg, een fantastische knal van Tim Fiolet belandde in de bovenhoek en bracht de thuisploeg op voorsprong 1 – 0. Nu moesten de bezoekers meer risico’s gaan nemen en kwam er meer ruimte voor de thuisploeg. Stijn schoot recht op de keeper en Nordin vergat de verre hoek uit te kiezen. Dongen oogde af en toe wel dreigend, maar in de 16 meter konden de bezoekers niet veel uitrichten.

Nordin scoorde nog de 2 – 0, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. In de allerlaatste seconde kregen de bezoekers nog een schotkans, maar Fatih Kamici raakt de bal niet goed. Best Vooruit boekte een mooie overwinning in een wedstrijd waar het gelijkwaardig was aan Dongen. Alleen al dit feit is een compliment voor de promovendus.