5683CS
BEST
tel. 0499-371770

BEST VOORUIT VERSLAAT OOK HVCH: 4-1.

In de 15e wedstrijd van het seizoen heeft Best Vooruit ook de 3 punten in Best weten te houden.

Tegen HVCH uit Heesch startte de thuisploeg goed en kwam het ietwat gelukkig op voorsprong.  Na een goede actie van Stijn Beekx scoorde een verdediger van HVCH ongelukkig in eigen doel en in de 19e minuut wist Elmo Hertogh een strafschop te benutten: 2-0.
HVCH probeerde de aanval te zoeken, kreeg een veldoverwicht en werd geholpen door het nonchalante spel van de roodzwarten. De thuisploeg leed vaak onnodig, slordig balverlies waarvoor HVCH geloof kreeg in een goed resultaat. Doelman Bakker redde namens de thuisploeg en op slag van rust was het wederom Hertogh die vanaf 11 meter Best op een 3-0 voorsprong zette.
Errouk kreeg daarna nog een goede kans op 4-0, maar de bal ging net naast.

Tim Fiolet verving Tom Sprokholt in de tweede helft en na een paar minuten hielp een eigen doelpunt van Best Vooruit HVCH weer op de goede weg. Doelman Bakker ranselde 3 vrije trappen  van HVCH-speler van Erp uit zijn doel en daardoor verdween de hoop van de Heeschenaren op een goed resultaat.
Errouk scoorde na een mooie actie zelfs de 4-1. Beide teams wisselden nog enkele spelers,  maar aan de 4-1stand veranderde niks.

HVCH gaf goed partij,  maar Best Vooruit was meer doeltreffend in dit sportieve duel.

Volgende week ontmoet Best Vooruit de buren uit Oirschot voor een bekerduel. Oirschot Vooruit is een ploeg in bloedvorm en is aan een goede reeks bezig. Gesteund door een fanatieke aanhang zullen zij zeker Best het heel moeilijk willen maken.
Er wordt een mooie, sportieve derby verwacht; hopelijk komen er ook veel Bestenaren hun dorpsgenoten aanmoedigen.