Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Een flitsende opmars van de thuisploeg werd vorige week hardhandig tot stilstand gebracht door een van de topploegen in deze divisie namelijk Goes. We zullen vandaag gaan zien of ze deze nederlaag van zich afgeschud hebben en de draad weer op kunnen pakken.

De 1e gevaarlijke actie speelde zich na 5 minuten voor de goal van Best Vooruit af, een scherpe voorzet kon door de kleine teen van Elmo nog net onschadelijk worden gemaakt. Het zag er naar uit dat de wedstrijd flink op en neer zou golven, beide ploegen spelen het liefst op de snelle omschakeling, maar er ontstond een soort status quo op het veld, met weinig opwindende momenten. Pas vlak voor de pauze bracht Nordin over de rechter flank, Gijs in stelling, maar zijn inzet belandde 2 velden verderop.

Net na de rust kwamen de bezoekers over de rechterkant door, hun lastige voorzet ging via de voet van Kianu, net over de goal en dus bleef het 0 – 0. Het werd snel duidelijk dat degene die het eerst zou scoren, waarschijnlijk 3 punten mocht bijschrijven. Na een uurtje spelen kwam good old Robin Buiks in de ploeg voor Gijs en even later verving Dave, Stijn en ging Tim op 10 spelen.

Deze omzetting zorgden duidelijk voor meer gevaar en verwarring bij de tegenstander. Robin heeft de gave altijd op de goede plek te lopen en met zijn fluwelen techniek de ballen subtiel neer te leggen en Dave is met zijn snelheid een gevaar voor elke verdediging. Het was Tim die 10 minuten voor tijd de bal uit een vrije trap, het laatste zetje kon meegeven, 1 – 0 voor de thuisploeg.

Het slotoffensief van de gasten had niet heel veel om het lijf, mocht er enig gevaar dreigen, was er altijd wel Bjarne die de kleinste gaatjes dichtte. Uiteindelijk was het de thuisploeg die het laatste woord had, een fine combinatie tussen Robin en Dave, zette Dave voor de keeper, met zijn uitschuifbare been, kreeg hij de bal bij Nordin, die koeltjes de 2 – 0 binnen tikte.

Al met al een keurig herstel van Best Vooruit, die laat zien prima mee te kunnen komen in deze divisie. Het enig smetje was de botsing van Bjarne met een aanvaller van de bezoekers, waardoor Bjarne gewisseld moest worden, hopelijk valt de blessure mee.