Parklaan 4
5404NH
UDEN
tel. 0413-264529

Vandaag  stond een wedstrijd om de eerste plaats op het programma. In ieder geval zou de winnaar een dag koploper zijn omdat Goes op zondag speelt.

UDI wil zo snel mogelijk terug naar de derde divisie en is het aan zijn stand verplicht om mee te strijden om de titel. Promovendus Best Vooruit is vooral trots op de sterke competitiestart waarin met goed voetbal al wat punten zijn gehaald.

Het publiek wist in groten getale het sfeervolle sportpark Parkzicht te vinden. Ze zagen een boeiende en sportieve wedstrijd.

Best Vooruit  moest het doen zonder Elmo Hertogh waardoor Roel van de Sande een linie werd teruggehaald. Ook Bjarne Bakker kon niet starten, maar Jesper Storms laat al weken zien een meer dan waardige vervanger te zijn.

Na een kwartier van aftasten nam UDI het heft in handen. De eerste grote kans kwam er na 25 minuten. Vanaf de zijkant werd hard ingeschoten maar Storms wist met de voet redding te brengen.

Best Vooruit moet wat terug maar bleef steeds de voetballende oplossing zoeken. Ondanks het speloverwicht van UDI kreeg Best Vooruit daardoor in de eerste helft de beste kansen om op voorsprong te komen.

Uit een ingestudeerde corner schoot Roel van de Sande de teruggelegde bal net voor langs.

Meteen daarna kreeg Tim Fiolet een mogelijkheid na een slechte uittrap van de keeper maar zijn inzet miste kracht.

Ook UDI kreeg in deze fase drie schietkansen maar de schoten gingen over het doel of werden net op tijd geblokt. Net na het half uur veerden de supporters uit Best op. Gijs Otterdijk vond Nordin Errouk op rechts. Na een prima dribbel legde hij de bal terug op Stijn Beekx die van dichtbij snoeihard uithaalde. Op miraculeuze wijze wist de UDI keeper nog een hand achter de bal te krijgen.

Na 40 minuten viel toch de 0-1. Na goed druk  zetten wist Best Vooruit de bal op de helft van de tegenstander te veroveren. Daarna ging het snel. Beekx zette Fiolet vrij voor de goal. Fiolet zag dat Errouk er nog beter voor stond en legde de bal bij de tweede paal waar Errouk de bal  kon binnen tikken.

Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was het logisch dat UDI nog meer druk zou gaan zetten en dat gebeurde dan ook. Binnen de tien minuten kreeg UDI twee goede schietkansen, maar Storms stond goed opgesteld en Roel van de Sande wist met een blok redding te brengen.

Errouk kreeg daarna de enige Best Vooruit kans van de tweede helft. Zijn schot kwam tegen de uitlopende keeper aan.

Na 62 minuten zwichtte Best Vooruit dan toch aan de toenemende druk. Storms redde prima op een schot maar kon niet voorkomen dat de bal terug het veld in kwam. De UDI aanval was alerter dan de Best Vooruit verdediging, Juul Bongers schoot de 1-1 binnen.

Tien minuten later was er een gelijkwaardige situatie, het enige versschil was dat nu Jan van de Haterd de rebound binnenschoot, 2-1.

Best Vooruit probeerde met het doorschuiven van Kianu Verlinden en twee wissels het tij nog te keren maar kon geen vuist meer maken.

UDI kreeg twee goede mogelijkheden voordat, net in blessuretijd, Jordy Huijbers de drie punten verzekerde en de 3-1 op het scorebord bracht. Daarna zorgde keeper Storms nog een keer dat dit de einduitslag werd.

Enige smetje was dat de scheidsrechter in deze sportieve wedstrijd Best Vooruit vier keer trakteerde op geel. Eigenlijk al deze kaarten werden erg makkelijk gegeven.

Zonder punten maar met trots konden de supporters weer terug naar Best. Het team heeft flinke stappen gemaakt en laat zien op dit niveau mee te kunnen. We mogen aan ook trots zijn op onze jongens.