Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Best Vooruit en Wittenhorst speelden vorig jaar nog eerste klasse. Wittenhorst werd kampioen en de thuisploeg van vandaag kwam via de nacompetitie ook in de mooie vierde Divisie.  Beide teams verrassen met goede resultaten en mooi voetbal; ook op deze zondagmiddag lieten beide teams goed, aanvallend  voetbal zien, met veel kansen , goed keeperswerk en een uitslag die voor Best Vooruit zeer gunstig was.

Best begon sterk aan  de wedstrijd: Errouk kon goede acties niet in scores omzetten, daarna was Wittenhorst de meest gevaarlijke ploeg. Keeper Jesper Storms  zag een schot van een Wittenhorster op de paal belanden en de terugkerende bal onder zijn zitvlak terechtkomen. Een kolderieke situatie, met geluk voor de thuisploeg.

Hierna liet Nordin Errouk zijn kwaliteiten zien, hij scoorde fraai de 1-0 en had ook daarna nog de mogelijkheden om tweemaal te scoren; helaas stond zijn vizier niet scherp genoeg. Stijn Beekx maakte een paar minuten voor rust wel de 2-0 na een mooie pass  van Roel van de Sande. Met een verrassend afstandsschot van Giel Beurskens deden de Limburgers iets terug : 2-1 ruststand.
In de rust was iedereen het erover eens: een geweldig spannende eerste helft , sportief aanvallend voetbal met kansen voor beide teams.

Wittenhorst begon sterk aan de tweede helft en na slordig uitverdedigen kon Van Rensch op fraaie wijze de gelijkmaker noteren:2-2. Hierna ging het spel op en neer: beide teams gingen voor de overwinning en er kwamen mogelijkheden voor zowel Best als voor Wittenhorst. Het publiek genoot volop. De trainers wisselden wat spelers en invaller Dave de Bresser verdiende in de 87e minuut een strafschop die door Elmo Hertogh onberispelijk werd ingeschoten. De 3-2 voorsprong voor Best Vooruit  werd succesvol verdedigd onder leiding van aanvoerder BramToebes en op die manier kon de 5e overwinning bijgeschreven worden.

Het lijkt gewoon te worden wat Best Vooruit presteert,  maar 15 punten uit 6 wedstrijden is een geweldige prestatie. Door hard werken, een goede teamgeest en een portie geluk doet men goed mee in deze competitie.  Ook een compliment aan Wittenhorst voor de positieve speelstijl, waardoor alle toeschouwers konden genieten van een mooie, spannende wedstrijd.