't Hoogje 1
4756CP
KRUISLAND
tel. 0167-532889

Kruisland en Best Vooruit zijn bekenden van elkaar. Vorig seizoen speelden ze tegen elkaar in de eerste klasse. Kruisland werd kampioen en Best Vooruit promoveerde door te winnen in de nacompetitie. Best Vooruit heeft boven verwachting al 16 punten gehaald. Kruisland heeft het moeilijk en staat op 6 punten.

Al na twee minuten komt Best Vooruit op 0-1. Met een diepe bal wordt van Heuckelom bereikt die de vrijstaande Otterdijk weet te vinden die de 0-1 binnenschiet. De eerste helft is goed in evenwicht alhoewel Best Vooruit de beste kansen krijgt. Errouk richt een keer net te hoog en Fiolet draait een bal net langs de verkeerde kant van de paal. Kruisland krijgt twee schietkansen maar beide keren staan keeper Bakker goed opgesteld.

De tweede helft begint compleet anders. Kruisland komt scherp uit de rust en zet Best Vooruit met de rug tegen de muur. De laatste man van Kruisland schuift veel mee in en Best Vooruit heeft daar geen antwoord op. Binnen een kwartier staat het 3-1. In minuut 49 heeft de Kruisland spits een prachtige omhaal in huis die onderkant lat binnen valt. Net voor het kwartier heeft Bakker wel een antwoord op een schot van Kruisland, maar de rebound kan makkelijk worden binnen getikt. Nog geen twee minuten later lijkt de wedstrijd beslist als een Kruisland speler de bal vanaf 18 meter in de kruising schiet.

Best Vooruit lijkt te bezwijken. Gelukkig weet even later Bakker een bal uit de onder hoek te tikken.

Om het tij te keren komen er drie wissels aan de kant van Best Vooruit, Buiks, de Bresser en Hertogh komen en Roel van de Sande schuift door naar het middenveld.

Best Vooruit slaagt er wonderwel in om het spelbeeld volledig op de kop te zetten. De ene na de andere goede aanval wordt opgezet. Fiolet vind Beekx die de 2-3 snoeihard binnen schiet. Daarna legt de snelle de Bresser de bal panklaar voor Errouk die weer laat zien een neusje voor de goal te hebben, 3-3. Niet veel later gaat diezelfde Errouk op snelheid het strafschopgebied in. Hij is alleen door middel van een overtreding te stoppen. Buiks eist de penalty op en scoort heel beheerst. In 5 minuten tijd van 3-1 naar 3-4.

Best Vooruit komt het laatste kwartier niet meer in de problemen. Met sterk spel en mooie aanvallen krijgt Best Vooruit nog volop kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Beekx zet Buiks en Errouk vrij voor de keeper maar steeds is de keeper de situatie de baas. Ook de Bresser vind de keeper op zijn pad en Fiolet schiet de bal van 35 meter net naast.

Weer drie punten erbij voor Best Vooruit. Knap dat onze jongens vanuit een geslagen positie de wedstrijd zo weten om te draaien. Zeker met dank aan de wissels.