Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Best Vooruit speelt het eerste jaar in de vierde Divisie. De eerste wedstrijd tegen VVV Echt werd gewonnen met 1-0, daarna werd de uitwedstrijd tegen Dongen uitgesteld en vandaag moest men strijden tegen een onbekende tegenstander Orion uit Nijmegen.

Het werd een sportieve wedstrijd in de tropische hitte; Orion had al twee wedstrijden met wat pech aan het kortste eind getrokken en de Bestse supporters waren erg benieuwd hoe de roodzwarten voor de dag zouden komen.

De thuisploeg begon goed: in de 7e minuut trof Tom Sprokholt de lat en toen 2 minuten later Errouk werd gevloerd in het strafschopgebied kreeg Best Vooruit terecht een penalty. Doelman Routs wist de strafschop te stoppen en kreeg ook Orion in het vervolg van de eerste helft enkele goede schietkansen voor de goal van keeper Bakker. De spelers van Orion richtten te hoog of te veel naar links. Stijn Beekx gaf net voor rust het goede voorbeeld: hij schoot een vrije trap in de kruising en bepaalde de ruststand op 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Orion begon de tweede helft erg sterk: vooral invaller Hermens bleek gevaarlijk en in de 56e minuut scoorden de Nijmegenaren de verdiende gelijkmaker: Alberts trof met een hard schot doel. Best Vooruit kon even moeilijk onder de druk van Orion uitkomen, de bezoekers troffen zelfs de buitenkant van de Bestse paal. In de 66e minuut wist Van Heukelom namens de thuisploeg Nordin Errouk te bereiken en met een mooie kopbal zette hij de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.

Hierna probeerde de Nijmeegse ploeg het wel, maar Best Vooruit bleef gevaarlijker. Nordin Errouk  scoorde zelfs de 3-1, maar het arbitrale trio had niet in in de gaten dat het duidelijk buitenspel was. Toch werd de 3-1 de eindstand en begint debutant Best Vooruit met twee overwinningen goed aan de competitie.

Best Vooruit werkte hard en in deze fase vande competitie zit het mee. Zes punten in twee wedstrijden: Een mooi begin van de competitie!