Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

De competitiestart is voor het gepromoveerde Best Vooruit een zeer aangename. De uitgangspositie voor handhaving in de 4de divisie is op dit moment uitstekend te noemen. Wat zeker niet onbelangrijk is, is dat Best Vooruit voetballend goed uit de voeten kan en tot dus verre puike partijen op de grasmat legt. Vandaag is tegenstander Venray een mooi graadmeter. Wat meer afstand nemen van de onderste regionen of de huidige ranglijst positie met een vierde plek vaster in handen krijgen.

Voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden ivm het overlijden van een zeer gewaardeerd lid met vele verdiensten: Corrie Wijnands.

Venray start met het onder druk zetten van de thuisclub wat resulteert in een paar kansjes. Er ontstond een zeer grote kans voor Venray echter door het buitenspel staan werd de kans om zeep geholpen door het arbitrale trio. Een paar minuten later is het Niek Versteegen die Venray op een voorsprong had kunnen helpen. Het vizier was allerminst scherp. Best Vooruit kreeg wat meer grip op het spel door Venray in de achteruit te zetten. Er ontstonden diverse goede en dotte van kansen. De voorwaartse van Best Vooruit lieten na de kansen te benutten. Gijs, Errouk, Tim wisten na goed combinatievoetbal toch niet het gewenste resultaat te halen nl een voorsprong voor de thuisclub. Tussendoor was het Bjarne Bakker die een afstandsschot van Venray op een degelijke manier de kans de nek omdraaide. De hoekschop levert niks op voor Venray. Ruststand 0-0

Tweede helft kenmerkt zich door onzorgvuldigheid, slordig voor beide elftallen. Het duurt tot de zestigste minuut voordat er weer war te beleven valt. Venray krijgt een open kans maar Kianu werpt zich in de baan van het schot en voorkomt erger. Best Vooruit is optisch wat sterker maar tot goed uitgespeelde kansen komt het niet. De scherpte van de eerste helft is er bij beide partijen wat uit. In de zeventigste minuut zet Best Vooruit een aanval op die via het middenveld goed wordt geopend maar helaas lijkt de bal te veel snelheid te hebben. Dave de Bresser van Best Vooruit onderneemt een ultieme poging om de bal toch in bezit te krijgen. Dave slaagt daarin en past meteen door naar Gijs van Otterdijk die de bal met een stiftje over de doelman van Venray wipt :1-0.

Ook na dit doelpunt blijft slordigheid een troef kaart. Venray onderneemt wel meer initiatief en weet Best Vooruit wat onder druk te zetten. Er komen wel kansjes voor Venray maar Bjarne Bakker staat goed opgesteld. In de tachtigste minuut wordt een voorzet geven op het doel van Best Vooruit en er volgt een scrimmage wat uiteindelijk de bal in het doel van Best Vooruit doet belanden 1-1.

Beide partijen vinden dit een mooi resultaat en sluiten vrede: eindstand 1-1

Opstelling Best Vooruit: Bartje Bakker, Thomas van Heukelom, Nordin Errouk, Roel van de Sande, Stijn Beekx, Björn Nuij, Chiel van de Sande, Tim Fiolet (Dave de Bresser), Kianu Verlinden (Thijs Engels), Tom Sprokholt, Gijs van Otterdijk.