Mandemakers, K.C.A.

Onbekend

Best-Vooruit pakt periodetitel

Nieuw Woensel maakt door alle perikelen rondom de club zware tijden door en zag veel spelers vertrekken. Door deze omstandigheden moet de club omschakelen en terugvallen op de eigen jeugd wat tijd vraagt. Best-Vooruit zag de afgelopen jaren ook spelers vertrekken maar de club lijkt de weg naar boven weer gevonden te hebben. Door het gelijke spel van Oirschot-Vooruit afgelopen zaterdag is het vandaag zelfs nog mogelijk om de tweede periodetitel in de wacht te slepen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat er vandaag wordt gewonnen en dat Oirschot punten verspeelt tegen EVVC uit Vinkel.

De wedstrijd kende een rommelig begin met in de zesde minuut een prima aanval van Best, Kenneth van de Wiel ging goed door op links en het was Tom Kastelijn, die bij de eerste paal de bal naast het doel mikte. Nieuw Woensel wilde zich vandaag niet zomaar gewonnen geven. Jens van Mil ging in de 15e minuut goed door, maar miste oog in oog met doelman Witjes de scherpte om de thuisploeg op 1-0 te zetten.
In de 23e minuut wist Best-Vooruit de score te openen Thomas van Heukelom ging goed door op links en wist met een slim balletje de vrijstaande Kenneth van de Wiel te bereiken, die eenvoudig afrondde. Best-Vooruit was op zoek naar de 2-0 en was daar in de 37e minuut dichtbij. In een scrimmage voor het doel van Nieuw Woensel kregen Robin Buiks en Kenneth van de Wiel de bal niet in het doel gewerkt. Zodoende werd de rust met een 0-1 stand bereikt.

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld Best-Vooruit zoekend naar de 2-0, Nieuw Woensel loerend op de 1-1. In de 56e minuut scoort Robin Buiks de 2-0 op aangeven van Daan van Kessel, maar om onbekende reden keurde scheidsrechter Mandemakers het doelpunt af. In de tegenstoot was het Justin Coensen, die kon uithalen, maar doelman Witjes wist zijn inzet knap te pareren.
Daarna was het tot tweemaal toe Robin Buiks die ten val werd gebracht in de zestien, maar de scheidsrechter zag er niets in en trakteerde Robin Buiks zelfs op een gele kaart.
In de 78e minuut had Kenneth van de Wiel de 2-0 op zijn schoen maar Doelman Den Hollander redde fraai.
Uiteindelijk is het Robin Buiks, die in de 90ste en 91ste minuut de wedstrijd beslist en de eindstand op 3-0 brengt. Door het verlies van Oirschot-Vooruit pakt Best-Vooruit de tweede periode en is Nieuw Woensel gedegradeerd.

De e.v. wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen medekoploper BVV uit Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld 23 april a.s. op sportpark De Leemkuilen om 14.30.