Best Vooruit behaalt overwinning tegen SC Kruisland

Scheidsrechter

Souwen, R.A.H.J.

Accommodatie

Onbekend

Voor veel supporters was het lastig om het sportpark van SC Kruisland “t’Hoogje” in Kruisland te bereiken. Bij Tilburg was de weg vanwege werkzaamheden gedeeltelijk afgesloten. Geadviseerd werd via Den Bosch en Waalwijk te rijden.  Sc. Kruisland was zeker de eerste helft de ploeg, die het beste van het spel had. Met een aantal -bleek uit navraag- voetballers, die ook in de zaal goed uit de voeten kunnen, werd Best Vooruit onder druk gezet. Het was Denny Witjes, die Best Vooruit overeind hield. Helemaal het doel schoon houden lukte helaas niet. Na een prima redding kwam de bal in de 20ste min. voor de voeten van Giovanni Ada. Hij rondde bekwaam af in het dak van het doel en bracht de stand op 1-0. Ook Best Vooruit kreeg zijn kansen. Een teruggelegde bal werd door Tim Fiolet via keeper Marc van Merrienboer (SC Kruisland) tegen de kruising geschoten. Helaas kon ook de terugvallende bal niet over de doellijn worden geplaatst. Diezelfde Tim Fiolet wist op fraaie wijze de gelijkmaker te scoren. Na goed doorzetten na een diepe bal van Ronald de Koning wist hij de keeper te verschalken en werd de stand op 1-1 gebracht in de 39ste min.; een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. Best Vooruit wist zich steeds meer onder de druk van SC Kruisland uit te voetballen. Beide ploegen kregen voor de rust nog een goede kans, maar Achmed Didi (SC Kruisland) schoot hoog over. De kans voor Best Vooruit ontstond uit een vrije trap, Deze werd door Robin Buiks en Tom Kastelijn niet op waarde geschat en de bal verdween over de achterlijn. Na een opstootje voor de dugout kregen twee spelers de gele kaart; een van de gele kaarten was voor Twan Huyberts. Dit kost hem waarschijnlijk de thuiswedstrijd vanwege een schorsing. De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Zonder wijzigingen aan de kant van Best Vooruit werd aan de tweede helft begonnen. De rollen waren in deze tweede helft omgedraaid. Best Vooruit was duidelijk de bovenliggende partij. Gevaarlijk werd SC Kruisland alleen uit hoekschoppen, maar echte kansen kreeg SC Kruisland niet. In de 57ste min. mocht Tim Fiolet een hoekschop nemen. De bal werd door Ronald de Koning, die trouwens op deze dag jarig was, tegen de paal gekopt. Jammer, want wat zou een doelpunt een mooi verjaardags-cadeau zijn geweest. In de 67ste min. had Best Vooruit op voorsprong moeten komen. Drie doelpogingen op ’n rij leverden geen doelpunt op. Een schot van Robin Buiks werd door de keeper over de lat getild; vervolgens werd de bal uit de daaropvolgende hoekschop ingekopt en weer was het de keeper, die de bal over de lat tilde. Weer een hoekschop en uit deze hoekschop teisterde Robin Buiks de onderkant van de lat. Kort daarna was het weer Robin Buiks, die na een prima aanval over veel schijven, het doel niet wist te vinden. SC Kruisland kon daar niet al te veel tegenover zetten. Uit een hoekschop kopte Guidon Kithorn over en naast het doel van Best Vooruit. Best Vooruit daarentegen kreeg kansen te over. Tim Fiolet schoot de bal te gehaast naast het doel. De aanval hieraan voorafgaand was er een uit het boekje via Thomas van Heukelom en Tom Kastelijn. Toch werd het 1-2 door een eigen goal van Issam Dahmani. Na een prima redding van de keeper van SC Kruisland op een schot van Robin Buiks werd de bal weer in het spel gebracht. De daaropvolgende terugspeelbal werd met het hoofd verlengd en verdween in de 80ste min. in het doel. Best Vooruit ging op jacht naar de 1-3, maar slaagde daar ondanks diverse kansen niet in. SC Kruisland probeerde het tij te keren, maar het ontbrak aan scherpte.

Volgende week zondag, 28.05.2017, in de thuiswedstrijd valt de beslissing, maar het uitgangspunt ziet er goed uit.

Opstelling Best Vooruit: Denny Witjes, Bram Toebes, Jeroen Liebregts, Jorn van de Wiel , Ronald de Koning, Twan Huyberts, Xander Scheepens, Tom Kastelijn, Thomas van Heukelom, Robin Buiks en Tim Fiolet (83ste min. Lester Hubenet)