28 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Loontjens, J.P.M.

Onbekend

Best Vooruit - Kruisland : 2-0  Best Vooruit naar de finale voor promotie naar 1ste klasse. Tegenstander hierbij is Moerse Boys Na een prima overwinning op vreemde bodem kan Best Vooruit vandaag de volgende ronde bereiken door minimaal een punt over te houden aan de terugwedstrijd. Het weer is zeker niet aan het meewerken : tropische temperaturen maakt uiteindelijk geen snelle wedstrijd. Best Vooruit start heerlijk fris en enthousiast gedreven uit de start blokken. Kruisland komt onder druk te staan en in de 3de minuut wordt al het net gevonden door Best Vooruit 1-0. Een mooie pas van Twan Huiberts brengt de bal bij Tim Fiolet die op zijn beurt de vrij staande Thomas van Heukelom bereikt, die de bal rustig binnen werkt.  Daarna blijft Best Vooruit de bovenliggende partij. Kruisland heeft wel veel balbezit maar kan tot nu toe niet echt door de hechte defensie van Best Vooruit komen.  Best Vooruit combineert erg gretig op los. Twan Huijberts,Tim Violet maken het de defensie van de bezoekers erg lastig. Ook de hoekschoppen worden door Best Vooruit heerlijk ingedraaid door Xander Scheepens maar helaas raken de kopballen van Tom Kastelijn of Robin Buiks het doel niet. Tussendoor weten de zaalvoetballers van Kruisland met enkele speldenprikken Best Vooruit het lastig te maken. Denny Witjes (Best Vooruit) staat zijn mannetje en weet de voorzetten en kopballen in samenwerking met zijn verdediging  goed te parkeren. Een paar keer is Kruisland erg dicht bij een doelpunt maar de nauwkeurigheid zit vandaag bij de voetballers niet in de schoen. Tegen de rust is het Tom Kastelijn, die na zeer goed voorbereidend werk van Twan Huiberts,Tim Violet zichzelf vrijspeeld en de bal rustig het doel in laat rollen : 2-0. Een prachtige stand om te gaan rusten bij deze warme temperaturen. In de tweede helft is het Kruisland wat met een soort van offensief begint. Een aantal hachelijke situaties voor het doel van Best Vooruit. In de 52ste minuut scoort Kruisland maar de doelpuntenmaker stond buitenspel, een afgekeurd doelpunt derhalve voor Kruisland. Hierna is het Best Vooruit die duidelijk een veldoverwicht heeft. Er worden dotte van kansen gecreëerd (herhaaldelijk open doel) door Best Vooruit met schitterend combinatiespel met als minpuntje dat de score blijft zoals die was nl 2-0.  Ook de wissels die Best Voooruit toepast ( Lester Hubenet voor Tom Kastelijn,Erik Willems voor Tim Fiolet, Tim Koeman voor Xander Scheepens) konden het vizier niet scherper zetten. Wat wel bleef is het prima aanvalsspel van Best Vooruit met goed uitgevoerde combinatievoetbal die spelers vrij voor doel zette. Supporters vielen van de ene verbazing in de andere als weer een open kans om zeep werd geholpen.  Maar ook tegenstander Kruisland deed mee in "wie mist de meeste kansen" echter met een verschil: niet de onkunde van spelers maar het uitstekend optreden van doelman Denny Witjes van Best Vooruit was de oorzaak. De doelman verdiend voor deze wedstrijd een standbeeld. Kruisland voelde dat er niets meer te halen is in Best en de spirit ging bij Kruisland al snel weg. Na 90 minuten voetbal wint Best Vooruit ook de 2de wedstrijd tegen Kruisland en gaat nu naar de tweeluik tegen  Moerse Boys Op zaterdag voor Pinksteren aanvang 17 uur thuis tegen Moerse Boys om vervolgens op 2de pinksterdag 14.30 uur de return bij Moerse Boys. Mannen succes !