Mannen zondag, 1, 2e klasse F

9 oktober 2016

Onbekend

Best Vooruit laat de punten achter in Waalwijk

WSC had slechts 1 punt, maar tegen de laagvliegers laat Best Vooruit te vaak de punten liggen. WSC liet zien dat ze de punten in eigen huis wilden houden en zette vooral in de tweede helft veel druk om Best Voouit uit haar spel te halen. Qua voetbal was het vooral in de eerste helft niet altijd het aankijken waard.

In het team van Best Vooruit stond als rechtsback opgesteld Jeroen Libregts. Bram Toebes mocht deze keer op de bank plaatsnemen. Vermeldenswaard was nog het feit dat als reservekeeper op het invulformulier ingevuld stond de naam van Bjarne Bakker, de talentvolle keeper van de A1.

De wedstrijd begon -zoals zo vaak- aftastend met zeker in de beginfase weinig gevaar voor beide doelen. WSC is niet meer het elftal van de tijd dat beide vaandelteams in de 1ste klasse elkaar bestreden. WSC gaat het met eigen jongens doen. Pas na een minuut of 12 was er het eerste gevaar van de kant van Best Vooruit. Reandell Bijlhout, die verder een teleurstellende wedstrijd speelde, kon doorgaan over rechts. Zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Ook WSC liet zich zien en via Nick van Bladel verdween de bal via een speler van Best Vooruit rakelings langs de paal. Beide partijen wisten in het vervolg van de eerste helft slechts sporadisch gevaarlijk te worden. Tim Koeman moest met een prima sliding redding brengen toen een speler van ESC op het punt stond door te breken via het midden. De verdediging van Best Vooruit stond goed, maar het middenveld was te slordig en wist de spitsen van Best Vooruit niet in stelling te brengen. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

WSC kwam de tweede helft scherper uit de kleedkamers en zette Best Vooruit onder druk. Nadat in de 52ste min. Mounir Maamar (WSC) dankzij een foutje van Twan Huyberts mocht aanleggen voor een schot, maar slechts een rollertje van zijn voeten liet komen, was het diezelfde Mounir Maamar, die nu wel het doel wist te vinden na een doorbraak door het midden en op deze manier de stand op 1-0 wist te brengen. In het vervolg van de wedstrijd zette WSC al vroeg druk en Best Vooruit kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe. WSC stoorde in een vroeg stadium en Best Vooruit wist zich daar niet onderuit te voetballen. Het duurde te lang voordat men een aanval kon opzetten en omdat Reandell Bijlhout deze keer niet in goeden doen was, hoefde Tom van Brakel (keeper WSC) maar enkele keren in actie te komen. In de 65ste min. moest Kenneth van de Wiel uitvallen met het zich laat aanzien vrij stevige blessure, Zijn invaller, Erik Willems, kreeg nog de beste kans van de wedstrijd om de gelijikmaker te produceren. Vrij voor de keeper wist hij de bal niet voorbij de keeper te krijgen. WSC kreeg tegen het eind nog een prima kans om de wedstrijd te beslissen, maar Denny Witjes wist prima reding te brengen. De goed leidende scheidsrechter Verpaalen maakte na ruim tijd te hebben bijgeteld een einde aan de wedstrijd. Voor Best Vooruit een teleurstellend resultaat. De wil om te winnen was aan de kant van WSC groter dan aan de kant van Best Vooruit. Met de staart tussen de benen kon men weer naar Best terug.