Eijgelsheim, M.F.M.G.

Onbekend

Best Vooruit neemt punt mee uit Empel

Voor Best Vooruit was het de eerste keer dat in competitieverband tegen Emplina uit Empel werd aangetreden. Enkele Best Vooruit supporters hadden hun TomTom niet goed bijgehouden en moesten op eigen kracht het sportpark zien te bereiken; een nieuw en mooi gelegen sportpark in een compleet nieuwe wijk.

Het eerste kwartier leek het voor Best Vooruit een makkelijke wedstrijd te worden. Niet dat men veel kansen kreeg, maar Emplina werd onder druk gezet en dit resulteerde in de 15de min. in een 0-1 voorsprong. Thomas van Heukelom schoot een afvallende bal in en Tom Kastelijn veranderde met het hoofd de bal van richting. Keeper Tom Stupers (Emplina) was kansloos. Emplina kwam geleidelijk aan onder de druk uit. Gelukkig voor Best Vooruit werd in de 19de min. een doelpunt van Emplina terecht wegens buitenspel afgekeurd. Emplina liet de schroom varen en ging steeds beter voetballen. Best Vooruit kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de eindpass was te onzuiver. Ook viel op dat enkele spelers van Best Vooruit pas gaan bewegen als het te laat is. Zoals zo vaak bij Best Vooruit was het in de laatste minuten van de 1stehelft raak. Luke van Ham (Emplina) ging op rechts het strafschopgebied in en werd onreglementair ten val gebracht door Teun van Genugten. De strafschop werd feilloos benut door Michiel Buijs (Emplina). De rust werd bereikt met een 1-1 stand.

Over de tweede helft kan men kort zijn. Het was was spannend, maar bracht geen verandering aan de stand. Beide keepers lieten zich van hun beste kant zien en waren de baas over de voorhoedespelers van beide partijen.Patrick Witjes (Best Vooruit) kreeg de beste kans, maar Tom Stupers (Emplina) lag prima in de weg. Opvallend was het goede debuut van Teun van Genugten, die mag terugkijken op een prima gespeelde wedstrijd; jammer van de penalty. Beide partijen probeerden het wel, maar kwamen niet meer aan scooren toe.