Mannen, 1, 1e klasse C

24 september 2017 14:30

Onbekend

Best Vooruit start prima met overwinning tegen DOSKO

Met spanning werd de wedstrijd tegen DOSKO in Bergen op Zoom tegemoet gezien. Hoe zou het debuut in de 1ste klasse verlopen?? Het antwoord was na afloop: prima. Met fris spel werd DOSKO efficient bestreden. Het scoreverloop was gunstig voor Best Vooruit.

Op sportpark Meilust werd na een minuut stilte voor een overleden lid van DOSKO de wedstrijd aangevangen onder leiding van scheidsrechter Loontjes en zijn team. Gezegd moet worden dat dit team de wedstrijd uitstekend onder controle hield. DOSKO is vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse en wil daar weer graag naartoe. Vanuit Halsteren waren de gebroeders Dietvorst en Marvin Bedaf overgekomen (of moet ik zeggen teruggekeerd?). Rob Dietvorst was degene, die in de 3de min. een poging deed. Deze poging resulteerde in een hoekschop, die zonder gevaar bleef. Best Vooruit liet zien dat men niet naar Bergen op Zoom was gekomen om om op de slachtbank te worden gelegd. Kenneth van de Wiel werd diep gestuurd en keeper Nick Lodiers (DOSKO) moest op de rand van het strafschopgebied redding brengen. De jeugd van Best Vooruit liet zich zien. Met o.a.Teun van Genugten, Jordy leenders, Thomas van Heukelom, Daan van Kessel, Tim Fiolet en Thijs van der Linden aangevuld met een aantal spelers met de nodige ervaring kan Best Vooruit een mooie toekomst tegemoet zien. Het was in de 15de min.Teun van Genugten, die de 0-1 liet aantekenen na een goede voorzet van Ronald de Koning. DOSKO had het moeilijk met de snelle jeugdige spelers. Maar ook de jongens met de nodige ervaring lieten zich zien. Acties van Robin Buiks en Kenneth van de Wiel stichtte het nodige gevaar voor het doel van DOSKO. Een vrije trap van Twan Huyberts werd ternauwenood tot corner verwerkt. Ook Erdi Atakan was goed op dreef. Zijn voorzet in de 32ste min. werd net naast geschoten door Robin Buiks. DOSKO kon enkel gevaarlijk worden via corners en vrije trappen. Uit een van deze schoot Jorn Hopmans (DOSKO) rakelings naast. Vlak daarna in de 37ste min. werd het 0-2. Een voorzet van Ronald de Koning werd magnifiek aangenomen door Robin Buiks. In een beweging werd de achterhoede incl. keeper op het verkeerde been gezet en kon Robin de bal in het lege doel plaatsen. Voor de rust moest Denny Witjes nog enkele keren handelend optreden, maar de stand bleef 0-2.

Zonder wissels begon Best Vooruit aan de tweede helft. Duidelijk was de bedoeling van DOSKO: zo snel mogelijk de aansluitingstreffer forceren. Maar de verdediging van Best Vooruit gesteund door het alerte middenveld wist een treffer te voorkomen. Een hoofdrol was in de 2de helft weggelegd voor Denny Witjes. Met enkele prachtige reddingen hield Denny zijn doel schoon. Vooral zijn redding op de doellijn na een kopbal uit een corner in de 69ste min. en de afgeketste bal, die Denny nog net over wist te tikken, mochten er zijn. Het best kan de tweede helft nog worden beschreven als: DOSKO wilde wel, maar kon de kansen niet verzilveren. In de 78ste min. kwam Best Vooruit via Kenneth van de Wiel bijna op 0-3, maar Nick Lodiers (DOSKO) wist redding te brengen. De 0-3 komt er toch. Robin Buiks kon door het midden oprukken, de keeper passeren en de bal in het lege doel plaatsen. DOSKO probeerde nog wel te scoren, maar Best Vooruit kwam niet meer in gevaar. De 0-3 en de daarbij horende 3 punten werden dankbaar in ontvangst genomen.