Gestel 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse C

22 oktober 2017 14:30

Onbekend

De thuisploeg wilde zich graag revancheren voor de stevige nederlaag van vorige week tegen Rood Wit. Gestel had juist de smaak van de overwinning geproefd en was van plan deze lijn door te trekken. Best Vooruit trad noodgedwongen met een zeer jonge ploeg aan, aangezien 6 basisspelers door blessures ontbraken.

Het was dan ook niet verrassend dat Gestel het initiatief nam, de ploeg oogde fysiek rijper en uiteraard wat meer gepokt en gemazeld. Binnen het kwartier zorgde Niang dan ook voor de 0-1. Het was de belofte voor een zware middag voor de thuisploeg. Gaandeweg ontdekte men de zwakke plekken van de bezoekers en laat dit nu net de kracht van de Bestse voorhoede zijn. Steeds vaker waren de aanvallers van Best Vooruit de verdedigers van Gestel letterlijk te snel af. Met name Bas Reijenga was eigenlijk niet te stoppen. Halverwege de 1e helft werd het 1-1 door een attente Tim Fiolet en een paar minuten later was het Bas die de bal keurig over de Gestelse grabbelaar lobde 2-1. De wedstrijd was nu volledig open, Erdi Atakan kon een zeer grote kans net niet verzilveren en even later moest de altijd betrouwbare Bestse sluitpost Denny Witjes een steekpass van Gestel onschadelijk maken.

De 2e helft kwam pas na een kwartier op gang, Bram Toebes blokte een schot die in de linkerhoek leek te verdwijnen, even later zette Tim, met een briljant hakje, Bas voor de goal, maar die nam net iets teveel tijd. Na weer een turbo actie van Bas, schoot Erdi de volley over het doel en na een corner vergrabbelde de Gestelse sluitpost zich weer eens, maar kon de bal nog net weggewerkt worden. Uit het niets scoorde Gestel de gelijkmaker, een harde voorzet van Lechheb kon door Jordy Leenders niet meer ontweken worden, dus leek de wedstrijd 5 minuten voor het einde op een gelijkspel uit te draaien. Fofana pakte zijn 2e geel en dus moesten de bezoekers de laatste minuten met 10 man zien te overleven. Dat lukte ze niet want in de 95e minuut kopte Jeroen Liebregts uit een corner de verdiende 3-2 binnen.

Dit is een super knappe prestatie aangezien er nu 5 spelers in stonden die nog bij de A-junioren spelen of die daar nog niet zo heel lang geleden nog speelden.