Best Vooruit boekt moeizame overwinning in en tegen Oirschot

Best Vooruit 1

Mannen, 1, 1e klasse C

29 oktober 2017 14:30

Onbekend

Met een kwalitatief goed gevulde reservebank werd de wedstrijd tegen Oirschot Vooruit (O.V.) aangevangen. Op de bank namen o.a. plaats Robin Buiks en Kenneth van de Wiel; beiden op de weg terug. Onder prima omstandigheden en veel publieke belangstelling zowel uit Best als uit Oirschot werd de wedstrijd met het bekende fluitsignaal gestart. Om alvast de wedstrijd samen te vatten: er werd hard gewerkt, het was spannend en de meest gelukkige, in dit geval Best Vooruit, behaalde de overwinning. Vorig jaar was het 1-0 voor Oirschot Vooruit. Dit jaar ging de winst met 0-1 naar Best Vooruit.

Oirschot Vooruit kreeg vooral de eerste helft veel hoekschoppen. De meesten leverden gevaarlijke situaties op voor het doel van Best Vooruit. De terugvallende bal was in veel gevallen voor Oirschot Vooruit. De schoten misten doel of werden onderweg van richting veranderd. In de 25ste min. stond de lat aan de kant van Best Vooruit; een prima schot van Job van Gestel (O.V.) ging via diezelfde lat over. Oirschot Vooruit trok zich snel op eigen helft terug bij balbezit van Best Vooruit en wachtte op foutjes dan wel snelle counters via de altijd gevaarlijke Dennie Banda. Foutjes kwamen er, maar Denny Witjes verhinderde dat Oirschot Vooruit op voorsprong kwam. De beste kans was in de 41ste min. voor Dorus van de Wal (O.V.). Hij had de bal voor het intikken, maar voor hem helaas eindigde de bal aan de verkeerde kant van de paal. Gezegd moet worden dat Oirschot Vooruit in de eerste helft de beste kansen kreeg, maar vergat te scoren. Niet dat Best Vooruit geen kansen kreeg. Vooral Tim Fiolet was enkele keren vlakbij een doelpunt, maar ook hem lukte het niet te scoren; ofwel de bal werd te zacht ingeschoten dan wel wist Menno Kuulkers (O.V.) redding te brengen. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het al snel raak. In de 49ste min. wist Gijs Hendriksen de bal van dichtbij -na een goede aanval over rechts- in het doel te schieten en bracht zo de stand op 0-1. Best Vooruit trok zich terug op eigen helft en ging nu op de counter spelen, zoals Oirschot Vooruit de eerste helft. Bas Reijenga werd gewissled voor Robin Buiks om deze situatie uit te buiten. Met de snelheid van Gijs Hendriksen en Erdi Atakan bleef Best Vooruit loeren om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Oirschot Vooruit zette wel aan om de stand gelijk te trekken, maar slaagde de daar de hele tweede helft niet in. Enkele keren werd de buitenspelval omzeild, maar de afwerking liet te wensen over. Een laatste kans was er nog voor Stijn Koolen (O.V.), maar zijn kopbal ging ruim over.

In vergelijk met de eerste helft was het de tweede helft even spannend, maar echte kansen kreeg Oirschot Vooruit niet. Dennie Banda (O.V.) lag aan banden bij Jeroen Liebregts en op het middenveld dichtten Tim Fiolet en Xander Scheepens de gaten. Een mooie overwinning voor Best Vooruit. Onder gejuich werd het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter verwelkomt en weer waren de 3 punten voor Best Vooruit binnen; een tweede plaats op de ranglijst is het resultaat.