Mannen, 1, 1e klasse C

5 november 2017 14:30

Onbekend

Best Vooruit - AWC : 1-2
Na een prima overwinning uit bij Oirschot Vooruit staat nu een lastige thuiswedstrijd op programma tegen Alverna Wijchen Combinatie (AWC). Deze tegenstander was vorig seizoen ingedeeld in Oost en dus een onbekende voor onze RoodZwarte brigade. De stand op de ranglijst (4de met 10 punten)geeft aan dat AWC niet onderschat mag worden. Het beloofd weer een mooi spektakel te worden op sportpark De Leemkuilen dit alles onder toeziend oog van pupil van de week Kyano van Drunen. We gaan beginnen !

Eerste helft is duidelijk voor de gasten uit Wijchen. Veel werd over de vleugels gespeeld waar de aanvallers Fren Stevens en Freek Thoonen van AWC herhaaldelijk een prima voorzet konden geven waar het nodige gevaar uit kwam. Een keer werd zelfs de dwarslat stevig geraakt. Ook de indraaiende corners leverde het nodige gevaar op waar Best Vooruit maar ternauwernood ontsnapte aan een tegen doelpunt. AWC probeerde het ook via schoten vanaf de zijkant maar daar werd het doel van Best Vooruit ruim gemist. Ook en foutje van Jordy Leenderts (Best Vooruit) kon AWC niet afstraffen.

Best Vooruit probeerde met scherpe counters via Erdi Atakan wat gevaarlijke momenten te creëren echter de achterhoede van AWC stonden goed op positie. Toch was het Robin Buiks die een paar keer gevaarlijk voor de doelman Mark ter Haar (AWC) kwam maar geen geluk in de afwerking had. Een verre uittrap van Danny Witjes (Best Vooruit) bereikte Erdi Atakan die de bal behendig verlengde naar Robin Buiks. Helaas is de afwerking onvoldoende. Halverwege de eerste helft scoorde AWC maar gelukkig voor de RoodZwarte bleek het buitenspel te zijn. Met het nodige kunst en vliegwerk werd de 0-0 ruststand bereikt.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld : AWC blijft de betere ploeg met goed en verzorgd voetbal. Dat er kansen komen voor AWC is dan ook niet gek. Met name voor de ingevallen Safa Kizir (AWC). In de 63ste minuut was het dan ook raak. Na wat geklungel en niet weten waar de bal is is het Jaap Jansen (AWC) die eenvoudig de score opent :0-1. Best Vooruit probeert het heft over te nemen maar dit lukt niet echt. AWC blijft de betere en gevaarlijkste ploeg.

Best Vooruit weet ook kleine kansen te creëeren door de niet echt opvallende Robin Buiks. Toch is het Robin Buiks die met een fenomenale diepe bal Gijs Hendriks weet te bereiken die de achterhoede van AWC zijn hakken laat zien en eenvoudig de doelman omspeelt: 1-1. Best Vooruit herpakt zich met een aantal mooie voetbal momenten en kansjes. Tussendoor pakt Denny Witjes ( prima pot) geel voor praten. Tot scoren komt Best Vooruit niet.
Dat doet in de 87ste minuut AWC wel. Hiervoor werd de paal en lat al een keer geraakt maar nu kan SafaKazir met een geplaatst schot van buiten de 16 meter raak schieten 1-2.
Best Vooruit perst er nog een slot offensief uit wat in een zeer grote kans brengt maar de score niet meer veranderd. Eindstand 1-2.

Wissels Best Vooruit Jørn van de Wiel voor Xander Scheepens, Kenneth van de Wiel voor Jordy Leenderts en Bas Reijninga voor Gojs Hendriksen