Best Vooruit 1

Mannen, 1, 1e klasse C

19 november 2017 14:30

Onbekend

Met Jorn van de Wiel op het middenveld wordt de wedstrijd op sportpark De Braaken tegen HVCH uit Heesch aangevangen. HVCH heeft een fysiek sterk elftal met enkele prima voetballers. Vanaf het begin was te zien dat Best Vooruit het moeilijk zou krijgen. De uiteindelijke overwinning met 5-3 voor HVCH was dan ook verdiend.

Aftastend waren de eerste minuten zoals zo vaak. Het eerste gevaar kwam van de kant van Best Vooruit. Tim Fiolet, die trouwens een prima wedstrijd speelde, kwam over rechts door. Zijn voorzet werd ingekopt, maar zonder gevaar in de handen van keeper Brian Vialle. Na de aftastfase werd HVCH duidelijk de bovenliggende partij. In korte tijd kreeg HVCH enkele goede kansen. De eerste hoekschop van HVCH eindigde op het dak van het doel. In de 10de min. werd een schot prima geblokt door een Best Vooruit speler. Aan de kant van Best Vooruit was het vooral Erdi Atakan, die zich liet gelden; hardwerkend en strijdend voor elke bal.

Na een fout in de verdediging van Best Vooruit werd de bal gevaarlijk voor het doel gebracht. Jeffrey van Uden wist wel raad met deze buitenkans en bracht de stand op 1-0. Nadat in de 21ste min. een doelpunt van HVCH vanwege buitenspel werd afgekeurd, werd Best Vooruit in korte tijd overrompeld. In de 21ste min. was het Lars van Lee, die van dichtbij uit een corner wist te scoren en de stand op 2-0 bracht. Enkele minuten later -in de 27ste min- was het wederom raak. Uit een prima voorzet van Yannick van den Berg was het Roy Vissers, die -volledig vrijstaand- kon inkoppen. Best Vooruit was de weg kwijt en mocht blij zijn dat het in de eerste helft bij 3-0 bleef. Zelf kreeg men nog enkele kansen, maar Erdi Atakan en Tim Fiolet wisten niet te scoren.

De 2de helft werd begonnen met Daan van Kessel in de plaats van Bram Toebes en Thomas van Heukelom i.p.v. Jordy Leenders. Gezegd moet worden, dat ondanks de achterstand Best Vooruit bleef voetballen. Ook na de 4-0, gescoord door Samuel Eleonora uit een voorzet van Yannick van den Berg, ging Best Vooruit niet bij de pakken neerzitten. Men bleef zoals gezegd voetballen en in de 61ste min. was het Bas Reijenga, die uit een voorzet van Robin Buiks de 4-1 moch aantekenen. HVCH was en bleef de gevaarlijkste ploeg. De 5-1 werd gescoord door Yannick van den Bergin de 78ste min. Yannick speelde zich prima vrij en zijn individuele actie werd beloond. Best Vooruit zette nogmaals aan en, nadat een vrije trap van Ronald de Koning door keeper Brian Vialle (HVCH) werd gestopt, was het in de 84ste en 88ste min. Robin Buiks, die tweemaal scoorde. Met deze 5-3 stand werd het aan het slot toch nog spannend, want de 5-4 was bijna een feit. Ongelukkig voor Best Vooruit ging de bal rakelings naast. Wellicht waren de laatste minuten toch nog spannend geworden, maar HVCH mocht verdiend de drie punten bijschrijven.