Best Vooruit 1

Mannen, 1, 1e klasse C

18 februari 2018 14:30

Onbekend

Op deze zonnige winterse dag mocht Best-Vooruit aantreden voor een inhaalwedstrijd tegen VV Alverna uit Wijchen. Deze wedstrijd kent geen historie dus beiden ploegen starten als onbekenden voor elkaar. Alverna neemt de twaalfde positie in op de ranglijst met 11 punten uit 10 wedstrijden en Best staat op een mooie vierde plaats met 20 punten uit 12 wedstrijden. Opvallend is het doelsaldo van Alverna 13 doelpunten voor en veertien tegen. Alleen koploper HVCH heeft 1 doelpunt minder tegen in deze klasse. Als je daar het 6-5 verlies tegen Oirschot-Vooruit vanaf haalt zou je op voorhand de conclusie kunnen trekken dat Alverna niet makkelijk tot scoren komt maar ook heel weinig tegendoelpunten incasseert.

Alverna kwam fel uit de startblokken en zette veel druk op de bal, Best liep in deze fase achter de tegenstander aan. In de zesde minuut juichte Alverna, echter iets te vroeg omdat het doelpunt van Sven van Gelder vanwege buitenspel werd afgekeurd. In de tegenstoot was het de goed opkomende aanvoerder Ronald de Koning die een goede voorzet gaf op Tom Kastelijn die het doel op een haar na miste. Niet veel later was het Kay van Wassenaar die in de vijftiende minuut de thuisploeg uit een hoekschop aan de 1-0 voorsprong hielp. Het spel van Best liet duidelijk te wensen over, de rust op het middenveld bij balbezit was er niet en de spitsen restte niets anders dan te proberen iets te maken van de richting hen getrapte ballen. Toch was Best-Vooruit voor rust nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Thomas van Heukelom speelde zich goed vrij op links en uit een combinatie tussen dezelfde Thomas, Robin Buiks en Erdi Atakan was het Alverna dat van geluk mocht spreken dat de ruststand 1-0 was.

Na rust een rustiger spelend Best Vooruit dat middels goed combinatie spel onder de druk van de thuisploeg uit voetbalde. In de vijftigste minuut was het de mee opgekomen Bram Toebes die een goede voorzet afgaf, jammer genoeg verzuimde Robin Buiks om de bal in het doel tegen de touwen te werken. Alverna werd alleen nog gevaarlijk worden uit stilstaande situaties waarbij de fysiek sterke en grote jongens werden gezocht en ze kregen aardig wat van deze stilstaande momenten. Keeper Dennie Witjes van Best-Vooruit stond zijn mannetje en plukte veel voorzetten uit de lucht.
Best scoorde de verdiende gelijkmaker in de zestigste minuut op een voorzet van Tim Fiolet torende Teun van Genugten hoog boven zijn directe tegenstander uit en kopte de bal fraai tegendraads langs keeper Robert Zaalman van Alverna. Hierna kwam Best-Vooruit nog een paar keer goed weg Daan van Kessel greep goed in en Bram Toebes kon een inzet knap voor de doellijn onschadelijk maken. De laatste fase van de wedstrijd was het Best Vooruit dat nog een paar goede mogelijkheden kreeg. Scheidsrechter Verpaalen zag niets in een vermeende overtreding op Robin Buiks binnen de zestien. Thomas van Heukelom nam in de laatste minuut een diepe bal ineens op de pantoffel maar de keeper pakte de bal op vakkundige wijze.

De eindstand was daarom een 1-1 gelijk spel, of dit nu een winstpunt was of twee verliespunten daar zullen de meningen bij beide partijen over verschillen.