17 december 2017 14:15

Accommodatie

Onbekend

Best Vooruit wint verdiend van SC ’t Zand: 2-1.

De roodzwarten wilden graag de laatste wedstrijd voor de winterstop winnen van het Tilburgse Sc ’t Zand. De gasten dachten daar anders over: na een overtreding op Jorn van de Wiel liet de scheidsrechter doorspelen en na slecht wegwerken was het voor Yannick Burleson een koud kunstje om in de vijfde minuut de 0-1 op het scorebord te zetten.

Het duurde een tijdje voordat de thuisploeg deze tegenslag te boven was. In de 19e minuut werd Kenneth van de Wiel ten val gebracht en belandde de bal op de stip. Robin Buiks wist hier wel raad mee: 1-1.

Hierna ging het spel op en neer: Best Vooruit probeerde via combinatievoetbal gevaarlijk te worden en ’t Zand zocht het meer in de lange bal en was vooral gevaarlijk met dode spelmomenten: vrije trappen, hoekschoppen en verre inworpen. Ondanks een offensief in de laatste minuten van de eerste helft van de gasten bereikte men een 1-1 ruststand.
Best begon goed aan de tweede helft: Robin Buiks kwam een paar keer goed door, maar wist helaas voor de Bestenaren, de beslissende pass net niet te geven. Steeds zat er een Tilburgs been tussen. In de 58e minuut gaf hij Kenneth van de Wiel zelfs twee keer een kans om de 2-1 te maken. De eerste keer raakte Kenneth de paal en de tweede keer werd de bal door een verdediger van de lijn gehaald.

Twee minuten later was het echter wel raak. Rechtsback Daan van Kessel zette zichzelf na een prima beweging vrij voor de Tilburgse doelman en schoof de bal onberispelijk tegen de netten: 2-1.
Hierna kwamen de Tilburgers opzetten: met lange ballen op de fysiek sterke spitsen probeerde men de gelijkmaker te produceren. De Bestse defensie, onder aanvoering van doelman Denny Witjes gaf echter geen krimp. Door secuur te verdedigen en geweldig voor elkaar te knokken behield de thuisploeg de voorsprong en een plaats in de top 4 in de Eerste Klasse C. Een goede prestatie na de promotie van afgelopen jaar.

Opstelling: Witjes, van Kessel, van de Wiel, Liebregts, de Koning, Fiolet, van Genugten, van Heukelom, Atakan,( 71 Toebes )Buiks , van de Wiel ( Elmo Hertogh)