Rood-Wit St. Willebrord - Best Vooruit eindigt in een gelijkspel

Best Vooruit 1

Mannen, 1, 1e klasse C

29 april 2018 14:30

Onbekend

Met in het achterhoofd de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit St. Willebrord (RWW), die met 1-5 werd verloren, werd de wedstrijd toch enigszins gespannen begonnen. Voordat werd aangevangen, werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van Ries Roks, ’n clubman van de thuisclub. Aan de kant van Best Vooruit viel helaas ook een sterfgeval te betreuren. Harry van Kessel is ons ontvallen; supporter, maar ook voormallig hoofdsponsor; een verlies voor heel Best Vooruit.

Best Vooruit begon voortvarend aan de wedstrijd. Na een mooie aanval door het midden mocht in de 3de min. een hoekschop worden genomen. Het eindresultaat was een schotje naast het doel van RWW. De beginfase leek voor Best Vooruit te zijn, maar het was RWW, dat de score opende. In de 12de min. leverde  een slordigheidje in de verdediging van Best Vooruit een hoekschop op. Uit de daarop volgende scrimmage voor het doel werd de bal door Sven van Zwam genadeloos omgezet in een doelpunt. Snel daarna werd 2-0 op het scorebord gezet. Na een snelle aanval over rechts werd de voorzet door middel van een fraaie hakbal omgezet in een doelpunt. Twee aanvallen, twee doelpunten; hoe effectief kan men zijn.

In de 28ste min. had het nog erger kunnen worden, want uit een hoekschop werd de onderkant van de lat geraakt. Gelukkig wist Best Vooruit in de 32ste min. tegen te scoren. Een aanval overrechts werd door Robin Buiks bekwaam binnengeschoven. Toch dreigde RWW het verschil weer op twee doelpunten te brengen. In de 35ste min. kreeg men een strafschop toegewezen na een overtreding van Daan van Kessel, die daarvoor ook de gele kaart kreeg. Denny Witjes wist de strafschop echter te keren. Dit gaf de burger moed. Best Vooruit zette op het eind van de eerste helft nog eens aan. Tot drie keer toe werd de bal ingebracht. Uiteindelijk verdween de bal in het doel via een kopbal van Kenneth van de Wiel en werd de stand op 2-2 gebracht. Met wat geluk had de stand aan het eind van de eerste helft zomaar 2-3 kunnen zijn. Een prima schot werd met een dito redding door doelman Andy Steging (RWW) gekeerd. De 2-2 was dan ook de russtand.

Ongewijzigd ging de tweede helft van start. Best Vooruit en RWW hielden elkaar in het begin in evenwicht. Geleidelijk aan nam Best Vooruit met goede combinaties -zonder dat dit tot echte kansen leidde- het initiatief. RWW dreigde wel, maar beet niet door. Qua overtredingen was RWW duidelijk de bovenliggende partij. Jeffrey van Baal kreeg onbegrijpelijk slechts een gele kaart, waar donkerrood op zijn plaats was geweest. Een aanslag van achteren op de benen van Daan van Kessel verdiende rood. Rond de 70ste min. kreeg Best Vooruit enkele prima kansen; een doelpunt van Tim Fiolet werd wegens buitenspel afgekeurd. Robin Buiks kreeg uit een hoekschop een uitgelezen kans om Best Vooruit op voorsprong te brengen, maar de bal verdween naast. In de 73ste min. werd wel de rode kaart getrokken voor Dennis Jaspers (RWW) na twee keer geel. RWW trok zich op eigen helft terug en probeerde er via uitvallen uit te komen om op die manier alsnog de winst te grijpen. Nadat in de 82ste min. een kansrijke vrije trap door Robin Buiks naast werd geschoten, werd het steeds duidelijker dat beide partijen 2-2 wel een mooie uitslag vonden. Toch probeerden beiden alsnog de winst te grijpen. Nadat een hoekschop van RWW werd weggewerkt, was het Xander Scheepens, die met een mooie diepe bal Robin Buiks in stelling bracht, maar helaas voor Best Vooruit werd de bal over het doel getikt. Alles in acht genomen is de uiteindelijke 2-2 stand voor beide partijen te accepteren.