Best Vooruit 1 - FC Tilburg 1 eindigt in een gelijkspel

FC Tilburg 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse C

6 mei 2018 14:30

Onbekend

Twee ploegen die de punten nog hard nodig hebben om volgend jaar weer in de eerste klasse te mogen uitkomen. FC Tilburg heeft directe degradatiezorgen, de thuisploeg is ook nog niet helemaal veilig. Een noot van niet voetbaltechnische aard, mocht er een verkiezing zijn van lelijkst tenue, dan zou FC Tilburg weleens heel hoog kunnen eindigen. Enfin, vrijwel direct na de aftrap was Tim Fiolet gevaarlijk met een volley die vlak langs de kruising ging en ook Kenneth van de Wiel wist zich goed tot voor het vijandelijk doel te manoeuvreren, maar goals vielen er nog niet.  Die viel er wel in de 20e minuut, Tim Fiolet sneed vanaf rechts de 16 meter binnen en krulde de bal met links, hard en zuiver tegen de binnenkant paal, zo de goal in, 1-0. Meteen na de aftrap kwam FC Tilburg voor de Bestse goalie terecht, maar Denny redde, zoals te doen gebruikelijk, weer zeer bekwaam. Vanaf dit moment begon Best Vooruit de wedstrijd te controleren, met af en toe gevaarlijk uitziende speldenprikken in de buurt van het doel van de bezoekers. Robin Buiks stuitte, na een prachtige diepe bal van Man of the match Xander Scheepens, op de keeper van de Tilburgers en Thomas van Heukelom passte de bal net iets te scherp voor dezelfde Robin, waardoor hij de bal net niet kon intikken. Op een paar onschuldige schoten na, hadden de bezoekers niet veel in de melk te brokkelen.

Na de rust begon FC Tilburg aan te dringen, via de rug van Daan van Kessel, belandde de bal voor de voeten van een Tilburgse spits, maar deze schoot zwak naast. Toch ontstonden er in deze periode meer en meer kansen voor de bezoekers, het was dan ook niet helemaal onverdiend dat in de 80e minuut, Piet Adams, aan de binnenkant van de verdediger kwam en zo de gelijkmaker binnen punterde. Tussentijds had Best Vooruit diverse goede kansen gehad om de wedstrijd definitief te beslissen, maar in de eindfase, was het net te slordig of net niet scherp genoeg, om het slot erop te gooien. Op het laatst gingen beide ploegen vol voor de winst, Tom Kastelijn verlengde de voorzet van Thomas net voorbij de 2e paal naast het doel en Ronald de Koning testte de vuisten van de keeper en in de rebound bolde slechts het zijnet. In de allerlaatste minuut werd een buitenspeldoelpunt van de bezoekers afgekeurd, waardoor de eindstand van 1 – 1 op het bord bleef. Op uitdrukkelijk verzoek werd de verslaggever gevraagd melding te maken van de Man of the Match van Best Vooruit 2, met twee doelpunten had A junior, Steph van de Sande, een belangrijk aandeel in de overwinning van dit team.