Scheidsrechter

Bekkum, H. van

Onbekend

De uitwedstrijd tegen BVV uit 's-Hertogenbosch staat voor Best-Vooruit te boek als een lastig duel. Best-Vooruit moest het vandaag doen zonder de geblesseerde Kenneth van de Wiel de geschorste Reandell Bijlhout, Brian van Schijndel en Twan Huijbers waren ivm ziekte afwezig.

Het team van trainer Jurgen van Wanrooj heeft na een goede competitie start, uit de laatste 4 wedstrijden slechts 1 punt weten te behalen. Een overwinning was het doel om aansluiting te krijgen in de middenmoot van de tweede klasse F.

Jorn van de Wiel was vandaag op het middenveld geposteerd met name om de geslepen Quillermo Le Couvreur te bewaken. Deze tactische zet van de trainer pakte goed uit, Van de Wiel speelde een prima partij en liet zijn tegenstander geen kans.

In de eerste helft waren de teams in evenwicht, Best-Vooruit speelde verzorgt voetbal wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. De ijverige Tom Kastelijn komt na een goede combinatie door op rechts, helaas was het slimme balletje richting Thomas van Heukelom net te kort om in scoringspositie te komen. BVV was met name gevaarlijk in de omschakeling, in de 6e minuut schiet Van Rijswijk rakelings over en even later is het Ilias Sadgi die de uitgekomen Denny Witjes omspeelt en de bal op doel schiet. Tim Koeman stelt echter orde op zaken en haalt de bal vakkundig voor de doellijn weg. Het is dezelfde Koeman die voor de derde keer dit seizoen met een kanonskogel Best-Vooruit de weg wijst en in de 35e minuut de 0-1 laat aantekenen.

Na rust een BVV dat de druk op de defensie van Best-Vooruit opvoert, en een aantal goede kansen om zeep helpt. Best-vooruit richt zich op het verdedigen van de voorsprong en heeft met Jeroen Liebregts en Bram Toebes een paar verdedigers in huis die je wel om een boodschap kunt sturen.

In de slotfase heeft Best de controle over de wedstrijd weer in handen. Er wordt als team voor elke meter gestreden om de minimale voorsprong over de streep te trekken. De opluchting en vreugde is dan ook groot als de goed leidende scheidsrechter van Bekkum na 95 minuten voor de laatste keer fluit deze wedstrijd.