Best Vooruit 1

Mannen, 1, 1e klasse C

11 maart 2018 14:00

Onbekend

Onder prima omstandigheden werd op sportpark “De Wychert” de wedstrijd tegen AWC, de koploper van de 1ste klasse C aangevangen. Voor deze wedstrijd was het verschil 4 punten; ’n echte topper dus. In het elftal van Best Vooruit ontbrak Erdi Atakan, omdat de geboorte van hun kind zich aankondigde.

Best Vooruit begon offensief aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuut al twee corners te nemen, maar vanaf dat moment nam AWC de wedstrijd in handen. Zeker qua fysiek was AWC de bovenliggende partij. Best Vooruit moest dus proberen het voetballend op te lossen. Maar aanvallend kon Best Vooruit geen potten breken. Keeper Mark te Haar (AWC) zal zelden een zo rustige middag hebben gehad. AWC daarentegen heeft een prima aanval met gevaarlijke spelers als Safa Kizir, Fren Stevens en Freek Thoone. Keeper Denny Witjes moest dan ook het beste in zichzelf naar boven halen om doelpunten te voorkomen. Alles tegenhouden was onmogelijk en in de 15de min. was het Laurens Loenen (AWC), die de 1-0 liet aantekenen. Daar ging een prima actie van Fren Stevens (AWC) aan vooraf. In eerste instantie wist Denny nog te redden, maar uit de rebound werd gescoord. Best Vooruit probeerde het wel, maar ofwel buitenspel dan wel onzuivere passing stond succes in de weg. AWC had het beste van het spel en gelukkig stond het vizier niet altijd goed afgesteld, anders was de uiteindelijke uitslag groter geweest. Toch kwam AWC net voor rust, in de 41ste min., op een 2-0 voorsprong. De doelpuntenmaker was Jaap Jansen, die prima voorbereidend werk van Fren Stevens keurig afrondde.

De tweede helft begon rustig. Pas in de 53ste min. was het eerste wapenfeit te melden; ’n corner voor AWC. Net zoals in de eerste helft was het nu ook weer Denny Witjes, die met prima reddingen voorkwam dat AWC scoorde. Best Vooruit kwam aanvallend niet in het stuk voor. De eerste kans was er pas in de 70ste min. en kwam voort uit een vrije trap zo’n 25 meter van het doel van AWC. De bal verdween in de muur en uit de daaropvolgende actie werd het schot van Robin Buiks geblokt. In de 77ste min. werd de 3-0 op het scorebord gezet. Met een actie over rechts werd de verdediging door een solo van Safa Zikir uit elkaar gespeeld. Zijn schot was zuiver en verdween in de rechterbenedenhoek. De laatste kans was in de 89ste min. voor Best Vooruit. Daan van Kessel, die trouwens een uitstekende wedstrijd speelde, had een prima schot in huis, maar Mark ter Haar (AWC) liet zien een prima keeper te zijn. Verdiend bleven de punten in Wijchen. AWC staat nu nog ruimer op kop in de 1ste klasse C.