Oirschot Vooruit 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse C

10 mei 2018 14:30

Onbekend

0 In deze historische derby is het voor beide elftallen belangrijk om het maximaal aantal punten vandaag te pakken om zo klassebehoud voor komend seizoen redelijk veilig te stellen.  Best Vooruit heeft de heen wedstrijd ietwat gelukkig gewonnen. Oirschot Vooruit is in goede doen gezien de overwinningen de afgelopen drie wedstrijden. Het beloofd een waar spektakel te worden ! De wedstrijd begint voor beide elftallen afwachtend op zoek naar kleine mogelijkheden. Het is Best Vooruit die in de 3de minuut al een dot van een kans krijgt. Xander Scheepens van Best Vooruit weet de bal op het middenveld te onderscheppen en met een mooi lange diepe bal richting Oirschot Vooruit doel weet hij ploeggenoot Robin Buiks feilloos te bereiken. Robin Buiks probeert de bal virtuoos over de Menno Kuulker (OV) te tikken maar deze doelman is uit het goede hout gesneden en tikt de bal over zijn doel. Een paar minuten later is het doelman Witjes (BV) die het massaal opgekomen publiek doet schrikken. Een verkeerde beweging bij een terug speelbal doet de doelman geblesseerd naar de aarde vallen. Gevreesd wordt dat het een lastige blessure is in de liesstreek. Witjes kan doorspelen. Naar mate de eerste helft duurt speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen durven of van uit tactische overweging, niet de maximale druk zetten op elkaars doel. Toch is het weer Best Vooruit dat in de 28ste minuut de supporters bijna in extase brengt. Wederom is het Xander Scheepens die op een vrijwel inventieve manier als in de 3de minuut Robin Buiks in stelling brengt en ook hier is doelman Kuulker weer de overtuigende winnaar. Richting pauze heeft Oirschot Vooruit nog een grote kans als Joris Swaanen (OV) pardoes voor doelman Witjes staat. De kans gaat verloren wat de ruststand brengt op een brillestand 0-0.

In de tweede helft start alsof de eerste helft verlengd is. In de 48ste minuut is het Oirschot Vooruit wat dichtbij een doelpunt is. Een voorzet vanaf links wordt op doelgekopt maar doelman Witjes (BV) weet de onschadelijk te maken. Best Vooruit krijgt steeds meer grip op het spel. Oirschot Vooruit staat met de rug tegen de muur. In de 68 ste minuut speelt Ronald de Koning (BV) de diep lopende Tim Fiolet (BV) in de loop aan. Tim Filet (BV) ziet dat doelman Kuulkers van OV naar hem toe komt en op dat moment volgt er een werkelijk fantastische lob over de doelman en doet de bal heerlijk diep in de verste hoek verdwijnen :1-0 voor Best Vooruit. Best Vooruit behoudt de offensieve drive. Aanval op aanval is het gevolg, echter zonder mooie doel kansen. Oirschot Vooruit komt er af en toe gevaarlijk uit maar de defensie van Best Vooruit staat als een huis, geen door komen aan. De spanning is te snijden naar mate het eindsignaal dichterbij komt. In de 88ste minuut komt de ingevallen Tom Kastelijn (BV) voor zijn man en geeft Thomas Heukelom de bal die op zijn beurt ietwat gelukkig zijn man passeert en een vakbekwame voor zet aflevert. De bal wordt richting 16 meter terug gelegd waarna Tom Kastelijn de bal in de uiterste hoek legd 2-0. Oirschot Vooruit komt via de ingevallen Dany Banda nog een paar keer gevaarlijk bij het Best Vooruit doel, echt gevaar levert dit niet op zodat de eindstand van deze derby met 2-0 in het voordeel van Best Vooruit blijft.

As zondag 13 mei speelt Best Vooruit uit tegen Nemelaer uit Haaren.

Opstelling Best Vooruit Witjes, Liebregts, De Koning, Van Heukelom, Buiks, K van de Wiel (Huyberts), J van de Wiel, Scheepens, Fiolet (Leenderts), Van Kessel, Van Genugten (Kastelijns)