Datum

25 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Voor Best Vooruit was het belangrijk om weer eens drie punten aan het totaal toe te voegen. Helaas werd in de wedstrijd tegen Gestel, de rode lantaarndrager, het onderspit gedolven. Een oude wet uit het voetbal deed opgeld; als men zelf niet scoort, doet de ander het wel. De einduitslag 2-0 was geflatteerd, maar gezien het verloop van de wedstrijd niet verrassend. Vooral Papito Koeks was met twee doelpunten een plaag voor de verdediging van Best Vooruit.

Best Vooruit begon sterk aan de wedstrijd en mocht in de eerste 3 minuten 3 corners nemen, maar helaas zonder gevaar. Vervolgens was het Erdi Atakan, die met een fraaie actie over links bijna de 0-1 liet aantekenen. Via de keeper Deniz Kalender (Gestel) werd de bal weer tot corner verwerkt. In de 6de min. leek de 0-1 nu werkelijk te vallen, maar noch Robin Buiks, noch Tom Kastelijns wist de bal in het doel te werken. Enkel nog een corner was het resultaat. Gestel kwam er maar sporadisch uit, maar wel dreigend Vooral Papito Koeks (Gestel) was mede door zijn snelheid gevaarlijk. De wedstrijd kwam lanzaam tot rust. Best Vooruit kreeg wel de beste kansen. In de 22ste min. speelde Robin Buiks zich prima vrij, maar zijn schot verdween over het doel. Ook Tim Fiolet mocht aanleggen, na goed aangeven van diezelfde Robin Buiks, maar zijn schot ging helaas naast. In de 28ste min. was het plotseling 1-0. Papito Koeks (Gestel) brak over rechts door en was ook Denny Witjes te snel af. Vanaf de aftrap zocht Best Vooruit meteen de aanval. Uit de voorzet van Daan van Kessel kon Tom Kastelijn zijn hoofd niet goed tegen de bal krijgen en de bal verdween naast het doel. Best Vooruit kreeg in het laatste kwartier kans op kans, maar moest op zijn hoede blijven voor de uitvallen van Gestel via Papito Koeks. Maar noch Xander Scheepens, noch Robin Buiks, noch Tim Fiolet, noch Erdi Atakan wist de keeper van Gestel, Deniz Kalender te passeren. Met een 1-0 achterstand werd de rust bereikt.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Papito Koeks liet in de 47ste min. de 2-0 aantekenen na weer een individuele actie. Best Vooruit moest nu wel aanvallen. Daardoor kreeg Gestel natuurlijk zijn kansen, maar wist in de tweede helft niet te scoren. Ronald de Koning werd gewisseld voor Kenneth van de Wiel om de druk op het doel van Gestel op te voeren, maar uiteindelijk tervergeefs. Wat Best Vooruit ook probeerde, het mocht deze misddag niet lukken. Een schot van Robin Buiks in de 56ste min. eindigde op de lat. Het afronden wilde deze middag niet lukken. Gestel deed er alles aan om de wedstrijdpunten binnen te slepen. Het aantal spelers met kramp werd gedurende de wedstrijd opvallend. Jammer, maar meer valt er over de tweede helft niet te vertellen. Een Best Vooruit, zwak in de afronding, moest de punten achterlaten in Eindhoven en zakt op de ranglijst naar plaats 8. Vermeldenwaard is wel het debuut van Stijn Beekx; als B-speler liet hij zien heel wat in zijn mars te hebben ook bij de senioren.