Best Vooruit delft onderspit tegen koploper HVCH: 1-2

HVCH

Mannen, 1, 1e klasse C

1 april 2018 14:30

Onbekend

Een hardwerkend Best Vooruit heeft een verdiende nederlaag geleden tegen HVCH. De koploper uit Heesch profiteerde van twee onnodige fouten in de Bestse defensie en boog zo een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong.  In de eerste helft begon HVCH iets beter dan de thuisploeg, maar verder dan een aantal hoekschoppen waarbij de lange mensen gezocht werden, kwamen de Heeschenaren niet. Gedurende de eerste helft kwam Best Vooruit wat beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden voor het vijandelijke doel.  In de 37e minuut kwam Teun van Genugten na een goede actie van Thomas van Heukelom aan de bal en uit stand schoot hij de bal in de kruising: 1-0.  Dit was de eerste goede mogelijkheid van de thuisploeg, die verder voor de rust niet meer in de problemen kwam.

Na de hervatting scoorde HVCH al snel de gelijkmaker. Ondanks dat in de eerste helft alle hoekschoppen bij de tweede paal kwamen, leken de roodzwarten dat vergeten te zijn. De volledig ongedekte Eleonara mocht inkoppen , de bal werd door een verdediger van Best nog weggewerkt, maar de scheidsrechter had geconstateerd dat de bal  de doellijn was gepasseerd en wees resoluut naar de middenstip: 1-1. In de 58e minuut werd een fout in de Bestse opbouw afgestraft door Lars van Lee die daarmee de 1-2 op het scorebord liet noteren.  Het fysiek sterke HVCH kwam daarna niet meer in de problemen. Best Vooruit probeerde het wel, maar had te weinig stootkracht om het de tegenstander moeilijk te maken. De beide trainers wisselden nog enkele keren maar dat had geen gevolg meer voor de eindstand. Best Vooruit komt nu dichtbij de gevarenzone en zal in de komende wedstrijden weer de broodnodige punten moeten halen.