Best Vooruit behaalt belangrijke overwinning op Brabantia: 3-0

Brabantia 1 (zon)

Mannen, 1, 1e klasse C

22 april 2018 14:30

Onbekend

In de eerste klasse C  is het heel erg spannend. Iedere ploeg kan zomaar verrassend van een tegenstander winnen.  Best-Vooruit speelde tegen Brabantia dat  tot vandaag drie punten meer behaalde dan de thuisploeg.  Voor de Bestse ploeg was het zaak om te winnen: in 2018 had men nog geen zege behaald en bij een eventueel verlies moest men rekening houden met nacompetitievoetbal om degradatie te voorkomen.

Brabantia begon veel beter aan de wedstrijd en het was aan doelman Dennie Witjes te danken dat het na 10 minuten nog 0-0 stond.  Twee keer bleek hij de sterkste in een één tegen één situatie en hield daarmee de roodzwarten overeind. Vooral de linksbuiten van Brabantia Ferry Aerts was vaak de verdediging van Best te snel af en zorgde voor het nodige gevaar.  Na 25 minuten kwamen de Bestenaren beter in hun spel. De 17 jarige  Stijn Beekx  deed het goed en was enkele keren gevaarlijk. Na een half uur kreeg Best 3 kansen om de openingstreffer te maken. Telkens werd een schot van Robin Buiks of Stijn Beekx geblokkeerd en de goedleidende scheidsrechter zag ook geen strafschop in een verdedigende actie van de Eindhovenaren. In de 44e minuut kwam debutant Stijn Beekx na een sportief duel ongelukkig ten val en moest noodgedwongen zijn plaats afstaan aan Tim Fiolet.  Beekx bleek later een breuk in zijn pols en onderarm te hebben opgelopen.  Wat een pech voor deze jonge speler! Robin Buiks kreeg een minuut later de kans om de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in te laten gaan maar de doelman van Brabantia redde bekwaam.

In het eerste kwartier na de rust waren beide teams niet in staat om kansen te creëren en daarom was het verrassend dat Ronald de Koning de score opende door een hoekschop van Xander Scheepens op de juiste manier te verlengen.  In de periode daarna kroop Best door het oog van de naald: eerst redde Jeroen Liebregts op de lijn en de hoekschop die daarop volgde werd door een Brabantiaan op de paal geschoten.  Daarna volgden er nog een paar hachelijke momenten voor het doel van de thuisploeg  maar de verdedigers doken voor elk schot en wisten hiermee de voorsprong te behouden.  Toen in de 76e minuut Teun van Genugten een goede actie van Tim  Fiolet wist om te zetten in een doelpunt was de wedstrijd gespeeld.  Jeroen Liebregts   en Tom Kastelijn zagen hun pogingen om het derde doelpunt te maken mislukken, maar Robin  Buiks stifte in blessuretijd de verlossende 3-0 binnen. In deze fase van de competitie is elk behaald punt erg belangrijk. De roodzwarten zijn nog lang niet veilig, maar met de inzet en werklust is niets mis mee.  Met die instelling moet het mogelijk zijn om ook volgend jaar in de eerste klasse te kunnen uitkomen. Verder wenst de hele Best-Vooruit familie Stijn Beekx van harte beterschap  na zijn ongelukkige pols-en armbreuk!

Opstelling: Witjes, Toebes, ( 20 van de Wiel) Liebregts, van Kessel, de Koning, Scheepens, van Heukelom, Van Genugten, (83 Kastelijn)  Beekx( 44 Fiolet), Buiks, van de Wiel.