Pastoorsmast 14
5673TD
NUENEN
tel. 040-2833254

Nadat de eerste 15 minuten Best Vooruit een licht overwicht had en wat speldenprikken kon plaatsen was het Nuenen dat de eerste grote kans kreeg. Van der Maat werd voor de keeper gezet met een prima steekpass en passeerde deze maar voor een leeg doel schoot hij op de buitenkant van de paal.

Nuenen kwam meteen beter in het spel en zorgde een paar keer voor gevaar in het vijandelijk strafschopgebied.

Net voor het half uur kreeg ook Best de eerste grote kans. Otterdijk kwam een teenlengte tekort op een afgemeten voorzet van Fiolet. In de rebound schoot Beekx vanaf 18 meter in, maar de Nuenen keeper kon de bal ten koste van een corner uit de onderhoek tikken.

Even later passeerde Beekx twee verdedigers en legde terug op Otterdijk. Zijn schot was weer een prooi voor de keeper van Nuenen.

In de tegenaanval kwam Nuenen gevaarlijk op de achterlijn maar hier kon een Best Vooruit verdediger nog net de voorzet blokken.

Nuenen en Best Vooruit waren aan elkaar gewaagd en een gelijke stand met rust zou dan ook recht hebben gedaan aan beide teams. Toch was het Nuenen dat met een voorsprong zou gaan rusten. In minuut 45 schoot een Nuenen speler vanaf een paar meter de bal hard tegen het hoofd van een medespeler. De speler greep naar zijn hoofd en ging daarna neer. De spelers van beide teams bleven staan om te wachten op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Dit bleef achterwegen en in plaats van de verwachte bal uit trappen dacht een Nuenen speler daar anders over. Vanaf 35 meter schoot hij op goal en de bal viel in de uiterste hoek.

Naast de 1-0 leverde dit een hoop tumult op het veld op. Best Vooruit voelde zich tekort gedaan door de scheidsrechter en de beslissing van de doelpuntenmaker. Gezien de uitgebreide blessurebehandeling die de Nuenenspeler nog nodig had op het veld leek dit gevoel niet onterecht.

Best Vooruit kreeg de tweede helft wel wat druk op Nuenen, maar de counters waren minimaal zo gevaarlijk als de Best Vooruit aanvallen. Fiolet kwam nog het dichtste in de buurt met een kopbal in het zijnet. Na 80 minuten leek de beslissing te vallen. Uitverdedigen door het midden werd afgestraft door Ketelaars, 2-0. Vijf minuten laten kreeg Best toch nog hoop doordat invaller en jeugdspeler Rens van Kollenburg de bal knap in de bovenhoek kopte.

Best ging nog meer risico nemen waardoor Nuenen de wedstrijd kon beslissen maar de spitsen konden de geboden ruimte niet omzetten in een doelpunt. Van Kollenburg krulde de bal vanaf 16 meter nog net voorbij het doel, maar verder kwam Best niet meer.

Een teleurstellend resultaat voor de Bestenaren, zeker omdat in een sportieve wedstrijd als deze het eerste doelpunt niet thuis hoort.